Culla formalitzarà en FITUR la seua incorporació als Pobles més Bonics d’Espanya

486
Culla amb neu
Culla amb neu
PUBLICITAT
  • Serà el divendres 24 de gener en l’estand de Turespaña, en una de les fires turístiques més importants del món
  • Fabregat: “És un pas molt important perquè el turisme continue generant noves oportunitats per a Culla i els seus veïns”

El municipi de Culla formalitzarà en FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, la seua incorporació a l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya. Així, l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, ha sigut convocat a l’acte de presentació de les noves incorporacions dels Pobles més Bonics d’Espanya que tindrà lloc divendres que ve 24 de gener en l’estand de Turespaña en la que és considerada com una de les fires turístiques més importants del món.

Fabregat ha explicat que “és un orgull per a tots els cullans rebre aquest reconeixement que enalteix l’atractiu del poble i reconeix el treball i l’esforç de tots aquells que han treballat per conservar el patrimoni, la història i les tradicions del nostre poble”.

És per això que el primer edil ha reconegut que “estem molt il·lusionats perquè ser un dels pobles més bonics d’Espanya és un reclam turístic de primer nivell que revertirà en noves oportunitats per a Culla, un futur millor per a la nostra terra”.

Cal recordar que la incorporació de Culla en 2020 com a poble més bonic d’Espanya es va anunciar durant l’Assemblea Nacional dels Pobles Més Bonics d’Espanya, que va tindre lloc en el municipi zamorà de la Puebla de Sanabria els dies 29 i 30 de novembre. Aquest tipus de trobades són de gran importància per a aquesta xarxa de pobles bonics englobats sota una marca única de qualitat, perquè s’analitzen iniciatives per a fomentar el turisme rural en aquests xicotets municipis, així com la importància del patrimoni i el bon estat de conservació que els caracteritza.

Més de 40 criteris de qualitat superats

Com un dels quinze municipis que entren a formar part d’aquesta important xarxa, Culla ha superat més de 40 criteris en aspectes tan importants com la cura del patrimoni, l’harmonia del municipi, neteja, conservació de les façanes, circulació de vehicles, manteniment zones verdes i flors, l’activitat cultural programada o l’atenció a les tradicions, entre molts altres.

En paraules de l’alcalde, “un treball que hem realitzat tots els cullans per cuidar el nostre poble que ara es veu recompensat amb aquest reconeixement. Divendres que ve a Madrid estarem al costat de pobles de tota Espanya mostrant els nostres millors atractius perquè cada vegada Culla siga més i millor coneguda per visitants que busquen llocs i experiències úniques com les que ofereix el nostre poble”.

Entre els seus molts atractius, destaca el seu barri antic, un dels conjunts històrics millor conservats de l’arc mediterrani i declarat Bé d’Interés Cultural en 2004, i que ofereix un recorregut per edificis carregats d’història i carrerons plens de tradició.

A Culla també es troben monuments tan interessants com l’arc de la Porta Nova, les ruïnes de l’antic castell àrab, amb les restes de les muralles i l’Església Parroquial del Salvador i existeixen altres edificis de gran interés com són el Graner del Comendador, conegut com “la Presó” o l’Antic Hospital. La seua gastronomia, amb la tòfona i la seua fira com a principals reclams, i la seua nodrida activitat cultural completen un ampli ventall d’opcions turístiques que està posicionant a Culla com una de les destinacions turístiques rurals amb major atractiu d’Espanya.