A Culla van arribar criadors de diferents comunitats autònomes, i fins i tot d’Andorra.
Fabregat: “els jutges van destacar la bellesa i qualitat de tots els exemplars, per això ens van suggerir que donem el pas per convertir-nos en un concurs morfològic internacional”

Els dies 9 i 10 de juliol, va tenir lloc a Culla la desena edició de la Concentració de Cavalls, organitzada per l’Ajuntament de la localitat i l’Associació Amics del Cavall. Entre la multitut d’activitats que es van dur a terme durant tot el cap de setmana, va destacar el VI Concurs Nacional Morfològic de Cavalls Pura Raça Àrab celebrat el diumenge al matí. Aquest certamen és un dels actes més esperats pels aficionats del món eqüestre i el públic en general, ja que permet veure en directe algun dels cavalls més bonics de la raça. A Culla van arribar criadors de diferents comunitats autònomes, i fins i tot d’Andorra, ja que el concurs s’ha consolidat com tot un referent per a les ramaderies i una eina fonamental per donar a conèixer la qualitat de les eguades.

Concurs cavalls Culla

El jutge titular de la competició va ser D. José Ramón Irigoyen Zamalloa (Biscaia), i el comitè disciplinari va estar composat per D. Santiago Fernández Bermejo (Madrid), D. Miguel Llorca Miravet (Castelló) i Ramón Sala Manuel, en pràctiques (Lleida).

En paraules de l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, “després de finalitzar les diferents proves, els jutges van destacar la bellesa i qualitat de tots els exemplars, per això ens van suggerir que donem el pas per convertir-nos en un concurs morfològic internacional”. D’altra banda, Fabregat també va destacar “la gran afluència de públic, amb el resultant benefici per a les empreses i establiments de la localitat, el que demostra que la concentració de cavalls se suma sòlidament als atractius turístics de Culla”.