Culla es prepara per viure la seua X Concentració de Cavalls

956
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

L’Ajuntament de Culla, en col·laboració amb l’Associació Amics del Cavall de Culla, celebra la seva concentració amb un complet programa d’actes per als amants del món eqüestre i el públic en general.

Fabregat: “la concentració de cavalls ha aconseguit posicionar-se com una de les cites ineludibles per als aficionats”.

Els dies 9 i 10 de juliol, Culla es convertirà per desè any consecutiu a la capital del cavall. L’Ajuntament de Culla, en col·laboració amb l’Associació Amics del Cavall de Culla, celebra la seva concentració amb un complet programa d’actes per als amants del món eqüestre i el públic en general.

Entre les activitats programades destaquen les més tradicionals, com són la sortida a cavall pels bells paratges de Culla, el VI Concurs Nacional Morfològic de cavalls Pura Raça Àrab, els menjars de germanor i el ball. D’altra banda, en aquesta edició, s’inclouen algunes novetats com una gimcana hípica amb premi per als participants, un taller pràctic d’embenat de potes i trenat de crineres i cues i l’exposició “mantes de cavalls”. També els més petits tindran el seu espai, on podran gaudir d’inflables.

En paraules de l’alcalde Víctor Fabregat, “la concentració de cavalls ha aconseguit posicionar-se com una de les cites ineludibles per als aficionats. A més, és una iniciativa que ajuda a la difusió turística i cultural del nostre municipi “. Finalment, ha afegit que aquesta trobada “suposa la mobilització de voluntaris i veïns que col·laboren activament des de fa 10 anys; sense la seua ajuda i participació, no seria possible “.

Per a més informació sobre l’horari i les activitats es pot visitar la pàgina web de l’esdeveniment: concentracioncaballosculla.blogspot.com i seguir els perfils del municipi en la xarxes socials.

-VI Concurs Nacional Morfològic Pura Raça Àrab

Un dels actes més esperats d’aquesta trobada és el VI Concurs Morfològic Prá, patrocinat per la Diputació de Castelló, Aigua de Benassal, Pavo suplements per a cavalls, Centre Comercial La Almazara i Centre Comercial Portal de la Mediterrània; i que compta amb la col·laboració especial de l’Associació Espanyola de Criadors de Cavalls Pura Raça Àrab. Aquest és un dels grans atractius, atès que permet veure en directe alguns dels millors exemplars de la raça. Un certamen que és tot un referent nacional i una eina fonamental per donar a conèixer la qualitat de les yeguades.

El jutge titular de la competició serà el Sr. José Ramón Irigoyen Zamalloa (Biscaia), i el comitè disciplinari estarà compost per D. Santiago Fernández Bermejo (Madrid), D. Miguel Llorca Miravet (Castelló) i Ramón Sala Manuel, en pràctiques (Lleida). A Culla arribaran ramaderies especialitzades de diferents punts d’Espanya, el que fa que la trobada sigui únic a tota la Comunitat Valenciana.

IMG_8592 (1)pra2016_mail (1)