Culla entre les 50 Capitals del Turisme Rural de 2022

638
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

El portal líder d’allotjaments rurals ‘Club Rural’ ha publicat el seu estudi sobre els pobles espanyols més populars per províncies, basant-se en la demanda d’informació i preferències dels usuaris de la web durant l’any 2021. Per això, s’han tingut en compte aspectes tan diversos com la ubicació i proximitat a punts d’interès, l’oferta i el preu mitjà dels allotjaments, les mesures sanitàries adoptades, les activitats turístiques o els atributs naturals del seu terme municipal.

Culla, a la comarca de l’Alt Maestrat, ha estat el poble de Castelló preferit pels visitants a www.clubrural.com, on es defineix com un poble medieval en ple segle XXI. De la mateixa manera, es destaca que fer turisme per aquesta localitat és submergir-se en una altra època a l’estil àrab. No et cansaràs de caminar pels seus estrets carrerons”. Així doncs, Culla ha estat designada pel portal com una de les “50 capitals del turisme rural que has de visitar aquest 2022” dentre els 8.130 municipis que té Espanya.

Cal destacar que el nucli històric de Culla va ser declarat Bé d’Interès Cultural el 2004 per ser un dels conjunts històrics més ben conservats de l’arc mediterrani. Per la seva bellesa, el municipi també forma part de l’associació dels Pobles més bonics d’Espanya i compta amb una oferta turística molt completa pel seu important patrimoni històric, cultural i gastronòmic.

Durant el 2021 l’oficina de Turisme de la localitat ha atès 12.004 persones, que se sumen a les 11.805 visites al Parc Miner del Maestrat, un dels principals atractius de la comarca i que Culla comparteix amb el poble de la Torre d’En Besora . Es tracta de les úniques mines de ferro visitables i museïtzades de la Comunitat Valenciana i que ja s’han posicionat com el segon recurs turístic més concorregut de l’interior de la província, només darrere del castell de Morella.