Culla consolida la Mostra de Tòfona Negra del Maestrat com tot un referent

524
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

Al voltant de 4000 persones han assistit a la fira durant tot el cap de setmana.
60 membres d’una important associació de truficultors de la zona d’Richerenches, França, han visitat la mostra.

Segons l’organització de la XIII Mostra de Tòfona Negra del Maestrat, al voltant de 4000 persones han assistit a la fira durant tot el cap de setmana. La gran afluència de públic a les activitats programades per al diumenge ha evidenciat la consolidació d’aquest esdeveniment.

Tal com ha afirmat l’alcalde del municipi, Víctor Fabregat, “esperàvem un augment de les visites a Culla durant aquests dies respecte a altres anys, però s’han superat totes les nostres previsions”. En paraules de Fabregat, “els restaurants del municipi i dels pobles veïns estaven complets, a la fira es van servir prop de 500 menús degustació amb tòfona, les parades de menjar van vendre pràcticament tot el gènere i els professionals del sector ens han transmès el seu content per com han transcorregut aquestes dues jornades “. A més, Fabregat ha ressaltat la subscripció d’una persona de Còrdova “que va venir expressament a participar en el concurs de gos cercadors de tòfona” i la visita de 60 membres d’una important associació de truficultors de la zona d’Richerenches, França. Aquesta regió compta amb un dels principals mercats de ‘tuber melanosporum’ del món i on van a parar tòfones d’altres regions franceses i espanyoles.

Finalment, Fabregat ha agraït el patrocini de la Diputació de Castelló i de totes les entitats que han col·laborat perquè la mostra hagi estat tot un èxit, així com als voluntaris i personal de l’ajuntament, “ja que sense ells, no hagués estat possible “.

DSCN0002 (1)

DSCN0091 (1)

DSCN9980

DSCN9887 (1)