Culla ‘conquistarà’ el Pregó de la Magdalena

436

Els actors i figurants de l’obra teatral ‘La Conquesta de Culla’ repetiran la seua assistència després l’expectació creada amb la passada edició. La comitiva estarà acompanyada pels ancestrals ‘pendons’, estandards medievals de considerable alçada.

Culla tornarà a desfilar aquest any al ‘Pregó’ de les festes de la Magdalena de Castelló. Els actors i figurants de l’obra teatral ‘La Conquesta de Culla’ repetiran la seua assistència després l’expectació creada amb la passada edició.

El proper 27 de febrer, els veïns i veïnes d’aquesta localitat de l’Alt Maestrat tornaran a la desfilada amb una petita mostra d’aquesta representació medieval que rememora el seu passat. Els soldats de Azadrach, governador musulmà, ja es preparen per enfrontar-se a Castelló a les tropes del noble aragonès i reconquistador de Culla, Blasc d’Alagó.

La Conquesta és una representació teatral que els cullanss i cullanes preparen cada any amb il·lusió i entusiasme. Els actors aficionats, que desenvolupen aquesta activitat dins el projecte cultural i de voluntariat CULLA VIU, tornaran a donar vida a uns personatges que van viure fa vuit segles. Aquesta emblemàtica llegenda d’amor, pactes i enfrontaments entre cultures ambientada a l’edat mitjana, té lloc al nucli històric de Culla que va ser declarat BIC en 2004. Cal recordar que aquesta obra de teatre, escrita per Julián Villuendas, ja va ser representada el 1917 . Fa uns anys va ser recuperda amb l’objectiu promocionar el municipi des del punt de vista turístic i cultural.

D’altra banda, la comitiva estarà acompanyada pels ancestrals ‘pendons’, estendards medievals de considerable altura que es passegen en processó en les celebracions de cada sant, en particular, i que conformen un veritable espectacle.

DSCN5271