Culla concedirà la ‘Tòfona d’honor 2020’ a Demetrio Ferrando

454
Demetrio Ferrando amb Víctor Fabregat
Demetrio Ferrando amb Víctor Fabregat
PUBLICITAT
  • L’acte de lliurament tindrà lloc el dissabte 22 de febrer
  • Demetrio Ferrando va iniciar la seua labor en la dècada dels 70 i va ser un els pioners en el conreu d’aquest fong

Demetrio Ferrando Beltrán, truficultor de Benassal, rebrà la ‘Tòfona d’honor’ en la primera edició d’aquest premi, acte organitzat per l’Ajuntament de Culla el pròxim 22 de febrer en el marc de la XVII Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat.

Així ho ha anunciat l’alcalde del municipi, Víctor Fabregat, qui ha afirmat que “aquesta nova distinció pretén convertir-se, d’ara en avant, en una agraïment a la dedicació personal, institucional o empresarial en l’àmbit de la truficultura i per haver treballat en la posada en valor d’aquest singular producte tan important a la nostra comarca”. En aquest sentit, Fabregat ha afegit que “la idea és que els municipis organitzadors de la mostra prenguen el relleu d’aquest guardó i es consolide en els pròxims anys”.

L’organització del premi, ha volgut reconéixer en Demetrio tota una vida dedicada a la comercialització i promoció de la tòfona negra (tuber melanosporum). Demetrio Ferrando va iniciar la seua labor en la dècada dels 70, primer amb els bolets i després amb les tòfones, i va ser un dels pioners en el conreu d’aquest fong. Al llarg de la seua dilatada experiència professional ha treballat per oferir un producte de gran qualitat, convertint-se en un dels truficultors més prestigiosos del país i arribant a proveir durant anys al mateix Martín Berasategui.

Acte de lliurament

L’acte de lliurament de la Tòfona d’honor 2020 tindrà lloc el dissabte 22 de febrer, a la Casa de la Cultura de Culla, després del Sopar de la Tòfona Negra que servirà el restaurant El Faixero de Cinctorres a les 22:00h. Aquelles persones que vulguen assistir, poden reservar la seua plaça a través de la pàgina web www.trufamaestrat.es o a l’ajuntament del municipi.

Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat

Els dies 22 i 23 de febrer de 2020, Culla acollirà la dissetena edició de la Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat. Es tracta d’una cita ineludible per als amants del conegut com a or negre de la gastronomia, que cada any se celebra en un municipi diferent de la comarca, en el moment més intens de la temporada de la tòfona negra i quan aquestes posseeixen les seues majors propietats aromàtiques i de sabor. Un cap de setmana que reunirà a truficultors, empreses vinculades al sector, vivers, hostalers i amants de la gastronomia.

Entre les nombroses activitats preparades amb motiu de la fira, cal destacar la jornada gastronòmica formativa, els concursos de gossos cercadors i les degustacions populars amb tuber melanosporum. De la mateixa manera, es duran a terme diferents i interessants ponències i demostracions on distingits professionals donaran a conéixer aquest producte als assistents.

La programació completa d’aquestes jornades i el formulari d’inscripció a les activitats està disponible en www.trufamaestrat.es.