Culla celebrarà les seues festes de primavera en honor a Sant Antoni i Sant Pere Màrtir des de casa

724
Sant Antoni a Culla
Sant Antoni a Culla
PUBLICITAT
  • L’Ajuntament convida als veïns a participar des dels seus balcons en les tradicionals rondes i voltejos de campanes
  • Fabregat: “Mantindrem viva la nostra tradició, el nostre sentiment i arrelament a la cultura i tradicions cullanes”

El municipi de Culla celebrarà en confinament aquest cap de setmana les seues festes de primavera en honor a Sant Pere Màrtir i Sant Antoni. L’Ajuntament de Culla convida a tots els veïns a participar des de les seues cases en aquest programa d’actes virtual que permetrà mantindre la tradició d’aquesta festa a Culla.

L’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, ha explicat que “és una manera de mantindre viva la nostra tradició en aquests moments tan complicats que vivim tots. A Culla, aquesta festa està molt arrelada i des de l’Ajuntament no podíem deixar que passara sense fer aquest record i homenatge al nostre sentiment cullà, al nostre arrelament a les tradicions de la nostra terra. Segur que ho recordarem sempre, és la primera vegada que hem de viure aquesta festa des de casa, però així ho commemorarem, tots junts”.

Així, a les 21.00 hores d’aquesta nit els veïns podran escoltar des dels seus balcons les tradicionals albaes que els quintos canten normalment a mitjanit. Ja demà dissabte 25 d’abril, a les 12.30 hores en tot el municipi s’escoltarà el volteig de campanes en honor a Sant Pere Màrtir, i posteriorment els veïns podran escoltar des de les seues cases la música de ronda que s’emetrà des dels altaveus del poble. A la vesprada, a les 21.00 hores s’escoltarà en tot el poble la ronda en honor a la coqueta que tradicionalment es reparteix aquest dia en la plaça de Culla.

El diumenge, dia dedicat a Sant Antoni, a les 12.30 hores hi haurà volteig de campanes i posteriorment s’escoltarà la ronda des dels balcons.

L’últim Sant Antoni que se celebra a la província

Cal recordar que no és casual que Culla celebre el seu Sant Antoni ja una vegada entrada la primavera, de fet és l’última població de tota la província de Castelló a honrar al patró dels animals. Aquesta data no és triada a l’atzar, sinó que aquest costum es remunta a principis de segle XX, quan una gran nevada va obligar a posposar les celebracions.