Culla celebrarà la seua proclamació com un dels Pobles més Bonics d’Espanya

373
Vista de Culla
Vista de Culla

Nota de premsa Ajuntament de Culla

  • L’encant especial de la localitat ha sigut un dels principals motius per a ser mereixedora d’aquest reconeixement
  • El consistori habilitarà una pantalla gegant en el “carrer del Castell” perquè els veïns i visitants puguen seguir l’acte en directe

Dissabte que ve 29 d’agost, a les 20h, el poble de Culla, a la comarca de l’Alt Maestrat, celebrarà el seu acte de proclamació com un dels Pobles més Bonics d’Espanya, després de la seua inclusió en la xarxa a principis d’aquest mateix any.

Culla es convertirà oficialment en un membre més d’aquesta associació que engloba als municipis més bells del territori nacional, de menys de 15.000 habitants, amb una única marca turística de qualitat. A més, Culla és el quart poble de la província de Castelló a sumar-se a la xarxa de “els més bonics”, al costat de Peníscola, Vilafamés i Morella.

L’acte començarà després de la recepció a l’ajuntament i la signatura del llibre d’honor per part dels assistents. Durant la cerimònia es procedirà a destapar el cartell que acredita a aquesta localitat com a part de la xarxa de Pobles més Bonics d’Espanya, a càrrec de l’alcalde, Heredio Bellés, i el president de l’Associació, Francisco Mestre. Altres autoritats també seran presents com a diputats autonòmics, provincials i alcaldes i regidors d’altres municipis.

A causa de les restriccions d’aforament seguint les mesures de reducció de contagis per la Covid 19, el consistori habilitarà una pantalla gegant al “carrer del Castell” perquè els veïns i visitants puguen seguir l’acte en directe. De la mateixa manera, serà retransmés a través de la pàgina de facebook Culla màgica i medieval.

La bella Culla

L’encant especial de la localitat, amb carrers i racons que conserven a la perfecció l’atmosfera de temps remots, ha sigut un dels principals motius perquè Culla siga mereixedora d’aquest reconeixement. El seu barri antic, un dels conjunts històrics millor conservats de l’arc mediterrani i declarat Bé d’Interés Cultural en 2004, ofereix un recorregut per edificis carregats d’història i carrerons plens de tradició. A Culla també es troben monuments tan interessants com l’arc de la Porta Nova, les restes de l’antic castell d’origen àrab, llenços de les muralles i l’Església Parroquial del Salvador. Existeixen també altres edificis visitables de gran interés com són el Graner del Comendador, conegut com “la Presó” o l’Antic Hospital.

A més, compta amb un gran nombre de cases i hotels rurals que la converteixen en una destinació idònia per a passar uns dies de vacances o fer una escapada de cap de setmana. L’estada propícia per oblidar-se per un moment de l’enrenou de les ciutats i gaudir de les múltiples activitats que ofereix: la ruta templera, excursions per bells paratges, visites al Parc Miner del Maestrat, l’observatori astronòmic, les recreacions històriques, les degustacions de gastronomia i productes locals, etc.