Culla celebra les festes de Sant Antoni Abad i Sant Pere Màrtir el cap de setmana vinent

595
Culla celebra les festes de Sant Antoni Abad i Sant Pere Màrtir el cap de setmana vinent
Culla celebra les festes de Sant Antoni Abad i Sant Pere Màrtir el cap de setmana vinent
PUBLICITAT

Culla celebra aquest cap de setmana les seues festes populars en honor a Sant Antoni Abad i Sant Pere Màrtir, amb una serie actes organitzats pels quintos 2018, la ‘majoralía’ d’enguany i la col·laboració de l’ajuntament.


La celebracions començaran avui a la mitjanit, amb el tradicional cant de “els albaes” pels carrers empedrats del casc històric, acompanyades per la Rondalla del Castell, amb jotes dedicades a l’alcalde i a altres personalitats locals, repletes de lletres crítiques i satíriques.

Demà al migdia, tindrà lloc la missa en honor a Sant Pere Màrtir i la seua posterior processó pel municipi. Ja a la nit, es durà a terme la benedicció dels animals i el repartiment de la “coqueta”. La jornada la tancarà un ball popular a càrrec de l’Orquestra Revelación i la discomóvil Bandalay.

El diumenge 29 d’abril, a les 12:30h, se celebrarà la missa en honor al sant patró dels animals i la “ronda” pel poble. A la vesprada, després del rés del rosari i la processó, serà el torn de les típiques “corregudes de gall”,  on menuts i majors es disputaran en diverses carreres el trofeu, que antigament consistia en un gall de corral.

Sant Antoni a la primavera
Mentre que tots els municipis de la província de Castelló solen celebrar Sant Antoni Abad a l’inici de l’any, Culla conserva la tradició de festejar al sant patró dels animals en el mes d’abril. Aquesta peculiaritat es deu a unes fortes gelades que van succeir en un fred gener de principis del segle XX i que van impedir la seua celebració en els dies programats.