Culla agraeix a la Germandat dels Cavallers la seua col·laboració en ‘La Conquesta’

2406
Entrada de Jaume I
· Especialment emotiva va ser l’entrada del Rei Jaume I en la població

La localitat de Culla, en l’Alt Maestrat, va tornar el cap de setmana passat a l’edat mitjana gràcies a la implicació dels seus veïns i al projecte cultural i de voluntariat Culla Viu, englobat dins del Programa d’Extensió Universitària PEU de la UJI.

Per quart any consecutiu, el dissabte a la nit, els cullans i cullanes van representar ‘La Conquesta de Culla’, una obra teatral que rememora l’important passat d’aquesta població i que té lloc vora el seu conjunt emmurallat. Per açò, s’ha convertit en un atractiu més per a visitar Culla i forma part del seu ampli patrimoni cultural.

D’altra banda, com ja es va fer l’any passat, la representació es va complementar amb decoració i animació en els carrers del nucli antic, així com parades de gastronomia, mel, cremes i ungüents, ceràmica, tèxtil, herbes medicinals i tallers infantils entre d’altres.

Especialment emotiva va ser l’entrada del Rei Jaume I a la població, que va tenir lloc el diumenge al matí. Aquesta novetat dins de la programació, va comptar amb la col·laboració de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta de Castelló que, juntament amb els membres del seu Capítol, la Milícia Templaria, l’Esquadra i els Tambors i Bombos de Combat Desperta Ferro, van acompanyar al Rei i a Na Violant en la seua trobada amb el conqueridor En Blasc d’Alagó.

En paraules de l’alcalde, Víctor Fabregat, “volem agrair la col·laboració de la Germandat amb el nostre poble, ja que amb la seua presència han engrandit aquest cap de setmana medieval, que amb tant d’esforç i dedicació preparem”. Finalment, Fabregat va afegir que “anem a seguir treballant perquè ‘La Conquesta’ tinga continuïtat en el temps i, any rere any, aconseguim una recreació que es convertisca en tot un referent a nivell nacional”.