Culla acollirà una exposició fotogràfica sobre la seua rogativa a Sant Joan de Penyagolosa

609
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

‘Camins Sagrats’ va ser exhibida a l’Institut Cervantes de Tòquio en els mesos de juny i juliol.
Dissabte que ve, a les 12: 00h, tindrà lloc la inauguració.

L’Antic Hospital de Culla i Centre de Recepció de Visitants de la Ruta del Temple acollirà, des del proper dissabte 5 d’agost fins al 31 d’octubre, una exposició fotogràfica sobre la seva pregària a Sant Joan de Penyagolosa . La mostra recollirà diferents instantànies d’aquest ancestral ritual que aspira a ser declarat Patrimoni Mundial de la Unesco, a través de la candidatura ‘Camins del Penyagolosa’ impulsada per la Diputació de Castelló.

Tots aquells que visiten aquest bell municipi de l’Alt Maestrat, podran gaudir de tots els recursos turístics amb què compta el seu casc històric i d’aquesta col·lecció de 33 fotografies, realitzades per David Cantillo i el Dr. Pablo Vidal, sobre els diferents moments del camí que aporten un gran caràcter místic a aquesta entranyable pelegrinatge. Cal destacar que aquesta exposició, que porta per títol ‘Camins Sagrats’, va ser exhibida a l’Institut Cervantes de Tòquio en els mesos de juny i juliol de l’presentin any.

Aquest mostrari d’imatges és fruit del treball de recerca de Pablo Vidal, director de l’Institut Universitari d’Antropologia de la Universitat Catòlica de València (UCV), sobre pelegrinatges a santuaris de muntanya a la província de Castelló. Així mateix, Vidal va ser un dels experts designats per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana, que va donar el vistiplau a la declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial de la rogativa de Culla i dels Pelegrins de les Useres en 2016.

Així doncs, el proper dissabte a les 12: 00h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició, dins el programa de les festes patronals de Culla, i que compta amb el patrocini de la institució provincial, l’ajuntament i la UCV. A més, durant l’acte, l’investigador oferirà una ponència sobre el tema.