Crítiques per l’ús de la IA al nou cartell de l’Aplec dels Ports

145
PUBLICITAT

El passat dissabte 13 d’abril, l’organització de la XLVa edició de l’Aplec dels Ports va presentar el cartell de la trobada comarcal. Un cartell de l’artista Òscar Blanch que ha despertat opinions diverses arreu la comarca a causa de l’ús de la Intel·ligència Artificial en ell.

Per una banda, el cartell colorit ha agradat a molts veïns i veïnes de la comarca. Però per l’altra banda, gent i, sobretot, artistes de la comarca, s’han pronunciat per xarxes socials mostrant la seua insatisfacció. Aquests al·leguen que el fet d’haver escollit un cartell realitzat amb Intel·ligència Artificial pot provocar una pèrdua de valor molt gran del seu treball, i remarquen la importància d’investigar bé tots els cartells abans d’escollir-los.

L’artista morellana Clara Milian protesta contra el cartell del XLV Aplec dels Ports

Ara per ara, l’organització de l’Aplec dels Ports 2024 només s’ha pronunciat a les xarxes responent a alguns dels comentaris que mostraven el seu disgust. “És difícil triar un cartell a gust de tots i totes, ho intentem fer de la millor manera que sabem” ha afirmat la comissió organitzadora al seu Instagram.