‘Cortometrando’ tornarà a recórrer tota la província de Castelló i recuperarà la ficció com a gènere protagonista

71

Les ficcions es rodaran en sis municipis de l’interior durant l’estiu i serviran per a promocionar Castelló

Les càmeres de ‘Cortometrando’ tornaran a desplegar-se en pocs mesos per tota la província de Castelló. La Diptació de Castelló ha confirmat la renovació per un any més del festival de curts de la província, el qual recupera aquest 2021 la ficció com a gènere protagonista, després d’haver experimentat l’any passat el documental per a contar com es va viure als pobles els pitjor mesos de la pandèmia.

La diputad de Cultura, Ruth Sanz, ha comentat que ja es poden consultar les bases de participació, dirigides a estudiants de comunicació audiovisual, productors i directors de la província. En elles es manté el criteri de que tota peça concorrent haurà de ser rodada en emplaçaments reals de la província.

Tots els equips que vulguen formar part d’aquesta edició poden començar a desenvolupar ja les seues idees sobre paper i presentar-les abans del 31 de març al Servei de Cultura de la Diputació de Castelló. Un jurat especialitzat seleccionarà les sis millors propostes i assignarà a cadascun dels grups de gravació una localitat de l’interior castellonenc.

Els projectes guanyadors es comunicaran, si no hi ha cap imprevist, durant la segona meitat del mes de maig. Durant l’estiu s’efectuaran tots els rodatges, per al qual disposaran d’una ajuda econòmica de 900 euros. La titular de Cultura ha destacat que ‘Cortometrando’ és un dels pocs festivals de curtmetratges de l’Estat que subvenciona la realització de les obres i la promoció exterior del film guanyador. Per a Sanz “és molt important que posem en valor i dignifiquem el treball de productors, guionistes i directors nascuts a la província de Castelló”.

L’aventura de ‘Cortometrando’ 2021 acabarà durant l’últim trimestre de l’any amb una gala plena de novetats. Per a guanyar en vistositat i emoció, l’àrea de Cultura ha decidit introduir noves modalitats de premis. Així doncs, a banda del guardó del públic i del jurat, en la nit del cinema castellonenc també s’entregaran les distincions a la millor interpretació masculina i femenina, a la millor fotografia i millor so.

Sumant els sis nou curts que es rodaran enguany en seran ja 55 els presentats a la gran pantalla durant els huit anys d’existència d’aquest festival. Sanz ha recordat la projecció de molts d’ells, que en gran part han estat visionats en múltiples festivals cinematogràfics d’arreu d’Espanya i també del món.

Les bases es poden consultar al web de la Diputació de Castelló.