Corresponsals juvenils de la Mancomunitat Els Ports han participat en la I Trobada Iber- Insular

554
PUBLICITAT

– L’esdeveniment en línia va comptar amb la participació de 250 corresponsals de 12 comunitats autònomes i de Portugal

El grup de Corresponsals Juvenils de la Mancomunitat Els Ports han participat en la en la I trobada en línia Iber-Insular de Corresponsals Juvenils. Corresponsals juvenils són les persones joves que, voluntàriament, col·laboren amb els serveis d’informació juvenil d’un municipi o comarca detectant les necessitats i demandes informatives i acostant la informació directament als i les joves del seu centre educatiu, barri o associació.

Zaira Fabregat, tècnica de Joventut de la Mancomuitat Els Ports, ha destacat que la jornada ha estat una experiència molt enriquidora per a tothom, l’esdeveniment ens va permetre demostrar l’energia, les ganes i la visió dels corresponsals de la nostra comarca”.

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), com a membre de l’Agència Europea d’Informació i Assessorament Juvenil (ERYICA), ha coordinat la participación. Un total de 250 joves de 12 comunitats autònomes i de ciutats de Portugal amb programes de corresponsals es van donar cita en l’esdeveniment. De la Comunitat van participar corresponsals d’Agost, Benigànim, Castelló (Ribera Alta), el Pilar de la Foradada, Silla, Sant Antoni de Benaixeve i Santa Pola així com de la Mancomunitat Comarcal Els Ports i de la Mancomunitat de municipis del Racó d’Ademús.

L’objectiu de l’esdeveniment en línia, organitzat per ERYICA, era posar en contacte a corresponsals de diferents territoris perquè es coneguessin, intercanviessin les seves experiències i per a la creació una xarxa hispà-lusitana de joves corresponsals.

Després de la presentació de les experiències, les persones participants es van agrupar de manera aleatòria en un total de 17 sales cadascuna d’elles amb un/a dinamitzador/a. Durant 50 minuts van tenir l’oportunitat de conèixer-se personalment, intercanviar les seves vivències com a informadors juvenils i llançar les seves idees i propostes per a seguir en contacte i crear una futura xarxa.