Coronavirus: qui és 0 i qui és 1 el dilluns

727
Mapa de zones sanitàries que passen a zona 1 o es mantenen a la 0
Mapa de zones sanitàries que passen a zona 1 o es mantenen a la 0
PUBLICITAT

Pobles inclosos en fase 1 de la desescalada:

Els Ports: Portell, Olocau, La Mata, La Todolella, Cinctorres, Sorita, Villores, Palanques, Forcall, Morella, Herbers, Castell de Cabres, Vallibona

Alt Maestrat: Catí

Pobles que es mantenen a la fase 0 de la desescalada:

Els Ports: Vilafranca i Castellfort

Alt Maestrat: Vistabella del Maestrat, Atzeneta del Maestrat, Culla, Benassal, Ares de Maestrat, la Torre d’En Besora, Vilar de Canes, Albocàsser, Tírig, La Serratella.

El Ministeri de Sanitat ha anunciat les zones sanitàries de la Comunitat Valenciana que passen a fase 1 de la desescalada o es mantenen com a zona 0. La decisió no ha agradat a la Generalitat Valenciana que havia demanat que tot el territori fos fase 1 de la desescalada. Una vegada més les ratlles sobre el mapa provoquen situacions paradoxals. A Vilafranca no podran obrir els bars, a La Iglesuela sí. Vilafranca, sense cap cas a la residència de majors serà zona en fase 0, mentre que Morella, amb 20 defuncions al geriàtric passa a fase 1 per pertànyer al departament sanitari de Vinaròs. A les comarques de Castelló el departament de salut de Vinaròs és l’únic que passa a fase 1. Després d’haver-se conegut la decisió cadascú està explicant les seues casuístiques personals. Els comentaris, opinions i queixes han començat a aflorar a les xarxes socials a partir del moment en el qual s’ha conegut la decisió del Ministeri de Sanitat. Una vegada més la manera en la qual s’ha fet l’anunci ha agafat a peu canviat a molts comerços. Molts pensaven que podrien obrir dilluns però, de moment, hauran de mantindre la persiana baixada.

-Embolic administratiu

A l’Estat d’Alarma és l’administració central la qui té l’autoritat sobre cada decisió. Les autonomies proposen però és el Ministeri de Sanitat qui té l’última paraula. L’embolic administratiu s’ha posat de relleu un altra vegada. De fet, la mateixa conselleria de Sanitat no segueix el mateix criteri a les diferents zones sanitàries. A algunes com és el cas de Castellfort, Ares i Vilafranca, els consultoris es mantenen oberts mentre que a altres han tancat les portes.