Convocada una nova edició de Diputació a Escena amb 400.000 euros

81
PUBLICITAT

La iniciativa cultural té l’objectiu de promoure i patrocinar la realització d’espectacles culturals en col·laboració amb els ajuntaments, a més d’estimular i impulsar el teixit empresarial de la província

La Diputació Provincial de Castelló ha obert una nova convocatoria de Diputació a Escena per a fomentar les arts escèniques a la província. La iniciativa cultural està dirigida als ajuntaments de la província i compta amb una partida global de 400.000 euros.

La presidenta, Marta Barrachina, ha indicat que la iniciativa cultural també té com a objectiu “estimular i impulsar el teixit empresarial del nostre territori amb la contractació d’espectacles de teatre, dansa, circ, música i narrativa oral”. Amb eixa fi, la Diputació de Castelló va obrir un termini per a la recepció de propostes culturals per part de les empreses amb seu a la província i que formarien part d’un catàleg on els ajuntaments podran triar lliurement l’espectacle que millor s’adapte a les seues necessitats. “En la present convocatòria són els propis ajuntaments els encarregats de decidir des de l’inici del procés quina proposta cultural els convenç més”, ha incidit Marta Barrachina.

La presidenta de la Diputació ha posat en valor el reclam que ha obtingut la present convocatòria respecte la del 2023, aconseguint els 138 espectacles de 52 empreses seleccionades. En el 2023 es van dur a terme un total de 65 espectacles de 27 empreses seleccionades.

Una vegada definit eixe catàleg que conjumina les 138 propostes, el Govern provincial ha aprovat les bases de la convocatòria per la qual es regix la concessió de subvencions a ajuntaments de la província de Castelló per a la realització d’actuacions culturals durant el present exercici.

El repertori posat a la disposició dels ajuntaments es pot consultar a través de la pàgina web www.dipcas.es i en ell es poden consultar els espectacles i tots els detalls d’estos. Tal com arrepleguen les bases, l’entitat sol·licitant podrà optar per la contractació d’una de les actuacions del repertori que arreplega la web de la institució provincial o, alternativament, contractar una altra actuació cultural de les disciplines de teatre, dansa, circ, música o narrativa oral. En les bases s’especifica que queden excloses de la següent convocatòria les activitats d’animació i jocs, cinema, discomòbils, exhibicions de ball de saló, orquestres de ball, parcs infantils, cercaviles musicals festives, pirotècnia, varietats o similar.

Quant a la quantia de la subvenció, el pressupost total de Diputació a Escena és de 400.000 euros, i cada ajuda no podrà superar els 15.000 euros ni els percentatges fixats sobre la despesa subvencionable en funció de la població del municipi.

En este sentit, els municipis de fins a 1.000 habitants podran aconseguir una subvenció de fins al 100% de l’actuació, mentres que els municipis d’entre 1.001 i 2.500 habitants podran subvencionar fins al 90% de la despesa. Els municipis d’entre 2.501 i 10.000 habitants, l’ajuda serà de fins a un 60% sobre el total de la despesa i, finalment, els municipis amb més de 10.000 habitants podran rebre una ajuda màxima del 40% sobre la despesa total de l’actuació.

Quant a les despeses subvencionables, el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha explicat que “s’inclouen com a despeses subvencionables la contractació externa de l’actuació cultural, així com el muntatge d’escenari, il·luminació i so”. Clausell ha afegit que els ajuntaments interessats a concórrer en el procediment hauran de presentar les seues sol·licituds dins del termini de 10 dies hàbils a comptar des de l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló (BOP).