Controlen l’incendi que ha cremat 1.300 m2 de pinar a Vilafranca

817
PUBLICITAT

 

-Un llamp va originar les flames

-Han actuat 2 avions, 2 helicòpters, una unitat de bombers i tres unitats de bombers forestals

Entorn les 14.30h es declarava un incendi forestal al terme municipal de Vilafranca. Les primeres hipòtesis apunten que va ser com a conseqüència d’un llamp latent, que hauria caigut al bosc de Palomita divendres passat. Ràpidament es van mobilitzar els mitjans d’extinció que, dues hores després, aconseguien estabilitzar el foc, tallar el seu avanç i delimitar la zona cremada que, finalment, va ser de al voltant de 1.300 metres quadrats segons van apuntar fonts de l’Ajuntament de la localitat dels Ports.

Helicòpter descarregant

A les 16:34 el Consorci Provincial de Bombers donava per controlat el foc. Inicialment es van mobilitzar quatre mitjans aeris: dos Air Tractor i dos helicòpters, un d’ells portant la Unitat Helitransportada. Així mateix va actuar una dotació de bombers i tres brigades de bombers forestals. D’altra banda l’Ajuntament de Vilafranca també va mobilitzar a l’equip de Govern que va estar en tot moment pendent de l’evolució de les flames. L’alcalde de la localitat, Óscar Tena, va estar supervisant les tasques d’extinció.

Propietaris de bosc observant el punt on s’ha originat el foc

El foc es va produir en una zona de pineda. Tot i això, segons van apuntar des del consistori, les flames no van arribar a la densa massa de pins a la qual es podria haver estès. El bosc de Palomita està declarat Paratge Natural Municipal i és una de les masses boscoses de major valor ecològic del terme de la localitat. Nombrosos veïns, masovers i propietaris de boscos es van acostar a l’entorn de la zona afectada per les flames per veure les evolucions del foc. Finalment es van mostrar tranquils i agraïts per la ràpida i eficient tasca dels equips d’extinció.

Foto del foc a Vilafranca