Continuen les obres d’ampliació de la Residència de Forcall

63
  • Quedarà una última adjudicació per donar per finalitzada l’obra
  • Gràcies a les diverses subvencions es pot ampliar la residència, millorar-ne l’accessibilitat i el mobiliari i crear nous llocs de treball

Les obres d’ampliació de la Residència de la Tercera Edat de Forcall continuen gràcies a una adjudicació de 65.000€ per part de la Diputació provincial i una altra subvenció de l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) de 61.000€.

Gràcies a aquestes ajudes s’estan construint tres habitacions que encara faltaven a la primera planta, dues més al segon pis i es milloraran les zones comuns de la planta baixa, traslladant de lloc la bugaderia, ampliant la sala comú i la recepció. Amb les dues subvencions les obres a la residència estaran pràcticament acabades, només quedarà una última adjudicació d’aproximadament 105.000€, amb la qual es donarien per finalitzades les obres d’ampliació de la residència, amb quinze places noves de les quals vuit seran gestionades per l’Ajuntament i set seran concertades amb la Conselleria de Benestar Social.

“Esperem que en tres o quatre mesos es puguen tenir acabades aquestes obres que considerem que són molt importants per a Forcall perquè gràcies a elles aconseguirem crear atenció a quinze persones majors, que no hagen de marxar dels seus pobles i estar ateses a la seua comarca i fins i tot al seu poble, en el cas que siguen usuaris de Forcall, a més de crear llocs de treball. En aquests moments estem estudiant les ràtios de personal per a traure unes borses de treball i que es puga presentar la gent i poder treballar de les necessitats que anem a tindre. Algunes seran del 100% de la jornada i altres seran per augmentar les hores corresponents a les jornades del personal que hi treballa”, apunta Santiago Pérez, alcalde del municipi de Forcall.

D’altra banda, Conselleria ha assegurat que el preu de la plaça/dia passarà a ser de 53€ a 60€ per persona, una notícia important, ja que l’increment suposarà uns 8.500€ al mes que podran anar destinats a actuacions de millora dels serveis que s’ofereixen. A més, després de reunions amb la directora general i el subdirector de la Conselleria de Benestar Social, es va arribar a l’acord que l’administració dotaria d’una ajuda de 25.000€ per a mobiliari nou a la residència, una subvenció que ha permés comprar quatre llits articulats que compleixen la nova normativa, reposapeus, cadires… i que ajudarà a completar i substituir el mobiliari antic.