Continuen les excavacions en busca de dinosaures a Portell

167

– Els treballs que conten amb la col·laboració del consistori estan actualment en la 2a campanya

El jaciment d’ossos de dinosaure més antic de la província de Castelló, situat a Portell, es troba en la 2a campanya d’excavació. Els treballs, que estan dirigits pel paleontòleg, Andrés Santos-Cubedo compten amb el suport de l’ajuntament de la localitat. Investigadors de l’Àrea de Cristal·lografia i Mineralogia del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural de la Universitat Jaume I (UJI) estan duent a terme les excavacions que contenen restes d’uns 129-130 milions d’anys d’antiguitat.

La importància de les restes radica en que és el primer jaciment d’aquesta cronologia que s’excava sistemàticament a la província.  Així, per exemple, és més antic que els jaciments de Cintorres i Morella. D’aquesta manera s’estan arreplegant moltes dades que després s’hauran d’analitzar detalladament al laboratori.

El director d’excavacions, Andrés Santos, ha explicat que hi ha dos nivells d’on s’extreuen ossos. “En un d’ells es van trobar en la primera campanya extremitats d’un dinosaure que encara s’està estudiant de quin tipus és, perquè la tasca de laboratori és la que duu més temps”, indica. “També va eixir en la primera campanya part d’una cadera”, continua. I afegeix, “en l’altre nivell el que han eixit són vértebres, vértebres de la cua i de l’esquena d’un dinosaure que determinarem en el laboratori”.