Continuen els treballs de pavimentació de 12 km de N-232 entre Morella i el límit d’Aragó

658
Obres a la N-232.
PUBLICITAT

Dintre de les obres de pavimentació de la carretera N-232 entre Morella i el límit amb la província de Terol s’estan realitzant en l’actualitat els treballs d’aplicació de la capa de reforç de la mateixa. Aquests són els treballs previs a l’asfaltat definitiu que donarà per conclosa l’actuació de millora d’aquest tram, entre Morella i La Pobleta, de la carretera que uneix Vinaròs amb Vitòria i Santander. Al mateix temps també s’està duent a terme la millora de biondes i voreres als marges de la carretera.

L’obra està realitzada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i compta amb un pressupost de 4.548.058 euros i es va començar l’actuació, en una primera fase, mitjançant la tècnica del reciclatge per evitar la creació de residus, no sols de material sinó també en emissions de CO2. Aquesta tècnica ha evitat vessar més de 33.000 tones de material i 1.600 de CO2. Per tant, esta important actuació segueix el calendari previst i en les properes setmanes ja entrarà en la part final amb l’asfaltat definitiu.

Dintre d’aquestes actuacions també s’està millorant el ferm de la mateixa carretera en el tram entre l’encreuament amb la carretera d’Ares i la rotonda del Polígon Industrial ‘Les Casetes’. L’Ajuntament de Morella ha vingut reclamant des de temps una solució per a la rotonda d’entrada al polígon de Morella, tant per a la seua gestió com en el seu manteniment. Cal recordar que en moltes ocasions, quan el ferm de l’esmentada rotonda es deteriora, ha estat l’Ajuntament de Morella qui s’ha fet càrrec del seu reasfaltat sense tenir els mitjans necessaris i confluir en eixe punt no sols la carretera Nacional sinó també l’autonòmica CV-14.

Per altra banda, cal informar, tal com ha comunicat el Ministeri a l’Ajuntament de Morella, que es trobe en procés de licitació el projecte de tot el canvi de senyalització vertical en la mateixa carretera N-232 entre Morella i Vinaròs i està previst executar-la a principis de 2022. Totes aquestes actuacions, amb la propera finalització de les obres  que s’estan realitzant al tram Pont de la Bota a la Torreta, suposaran un important avanç en la comunicació per a les nostres comarques així com per a tot el trànsit que discorre per aquesta carretera que enllaça la costa mediterrània amb el nord d’Espanya.

Des de l’alcaldia de Morella, Rhamsés Ripollés, valora ‘’de forma molt positiva estes actuacions en un tram que presentava molts problemes, així com que s’atenga la petició de la connexió amb el polígon. La col·laboració i coordinació amb el Ministeri és permanent i prioritzem les millores en esta via, a més evidentment de l’avanç del nou tram del Port de Querol, així com la tramitació del tram Torreta-Morella Sud’’.