Continua el treball de neteja dels bombers als pobles dels Ports i el Maestrat

356
Neteja de neu per part dels bombers
PUBLICITAT

-Nota del Consorci de Bombers de Castelló-

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló mantindrà actiu durant tot el cap de setmana el seu dispositiu d’actuació davant de nevades i temporal marítim. Un dispositiu que inclou entre d’altres, 18 màquines llevaneus, 9 vehicles saler així com 52 equips de buidatge i la Unitat de Rescat Aquàtic en el cas del temporal marítim. En el cas de les nevades, a més s’amplia de nou per al diumenge els recursos de la Unitat de Maquinària Pesada passant ara de 8 pales carregadores a un total de 12.

Al llarg de dissabte i per tercer dia consecutiu, els efectius del Consorci han efectuat nombroses rutes de neteja de vials per tot l’interior de Castelló. L’absència de precipitacions en forma de neu durant el dia ha afavorit l’avanç d’aquests treballs. La neteja s’ha efectuat tant en vies principals com secundàries, així com en camins rurals, i també a l’interior dels mateixos municipis. Es treballa de manera intensa i generalitzada al llarg de tot l’interior de Castelló ja que ens trobem davant d’una nevada que podria qualificar d’històrica segons les dades del AEMET. En punts com Morella s’han fregat els 100 l / m² en forma de neu en només 48 hores i gruixos mitjans de 50 centímetres.

A últimes hores de la tarda s’havien obert accessos a la totalitat de municipis i es treballava en accedir a la Font de la Reina, l’únic municipi que faltava.

Pel que fa a serveis destacats de dissabte, s’ha obert un accés concret de la localitat de Begís a petició de l’empresa elèctrica per al trasllat de grups electrògens. També s’ha hagut d’actuar en despreniments de pedres en punts com Segorbe i Llucena i retirada d’arbres en llocs com Villamalur i Almedíjar. També s’han obert accessos per facilitar trasllats sanitaris i s’ha efectuat el rescat d’una persona que es trobava en una masia aïllada a Caudiel.
Si bé durant les primeres hores del temporal de neu es van succeir nombrosos incidents de vehicles atrapats a les carreteres, la jornada de dissabte no ha registrat fins a les 19:00 h incidències en aquest sentit.

D’altra banda, a les zones costaneres s’han realitzat també buidatges d’aigua als municipis de Benicàssim i Alcalà de Xivert. Es manté actiu el dispositiu enfront de pluges i temporal marítim.

El Consorci Provincial de Bombers mantindrà operatiu durant tot el cap de setmana tot el seu dispositiu de nevades i temporal marítim. Respecte a la previsió per a les pròximes hores, cal recordar que per a aquest diumenge l’Agència Estatal de Meteorologia ha emès avís nivell Groc per nevades a l’interior Nord, on la cota de neu podria situar-se entre els 800-1.000 m. També s’ha emès avís nivell taronja per fenòmens costaners de vent i onatge per tot el litoral.