‘Construeix Valors’ un projecte de la ONGD Medicusmundi Mediterrània arriba al centre comercial Alzamora d’Alcoi

119
PUBLICITAT

– Del 6 al 26 de febrer estaran exposats els treballs de l’alumnat de cinquè de primària del CEIP El Romeral i CEIP L’Horta Major

El projecte ‘Construeix Valors’ de Medicusmundi arribarà dilluns que ve a la planta d’oci del centre comercial Alzamora d’Alcoi amb l’exposició de maquetes realitzades per l’alumnat de cinquè de primària dels col·legis El Romeral i L’Horta Major. L’exposició, la inauguració oficial de la qual serà el dijous 9 a les 18h, podrà visitar-se en horari comercial del 6 al 26 de febrer. 

Impulsat en 2020, ‘Construeix Valors’ es duu a terme en les tres províncies de la Comunitat Valenciana i, per primera vegada, arriba als centres educatius de les comarques de l’Alcoià i El Comtat (Alacant). “En aquest curs hem volgut acostar-nos als xiquets i xiquetes de les comarques d’interior i fer-los partícips de la importància del desenvolupament sostenible en el consum tant a nivell local com global. Arran del projecte, ara són ells i elles els qui poden explicar-li als seus familiars i amics l’aprés i la necessitat de modificar diversos dels nostres hàbits de consum i de relació entre les persones i el planeta per a, així, millorar la salut de tots i totes” afirma Gonzalo Pareja, coordinador d’Educació per al Desenvolupament de Medicusmundi Mediterrània. 

I és que, a través de la metodologia ‘aprenentatge-servei’, es mostra als i les alumnes com són els cicles productius d’aparells electrònics, roba i alimentació. En quatre sessions a l’aula i utilitzant els materials interactius de Lego Educació, l’alumnat té l’oportunitat de plasmar en les seues maquetes situacions injustes que es produeixen en els cicles productius i donar-los la volta amb possibles solucions o canvis d’hàbits que poden ser exportats a la seua vida quotidiana i a la seua comunitat fomentant conductes més ètiques i sostenibles amb l’entorn. Per a això, també s’empra l’Agenda 2030 i els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) com a eina de canvi. 

A més de l’entrada lliure a l’exposició, qualsevol escola, centre juvenil o associació que ho desitge pot concertar una visita especial reservant en: info@construyevalores.es. 

La mostra de maquetes de ‘Construeix Valors’ a Alcoi compta amb la col·laboració del centre comercial Alzamora, l’Ajuntament d’Alcoi, l’Espai Jove, la Fundació Novaterra i el Rotary Alcoi Font Roja.