Constitueixen el Consell Assessor del Centre de Turisme de Morella-Els Ports

405
Constitució del Consell Assessor del Centre de Turisme Morella - Els Ports
Constitució del Consell Assessor del Centre de Turisme Morella - Els Ports
PUBLICITAT
  • Aquest marca l’inici de l’activitat del CdT per al primer semestre de l’any 2020 amb diferents cursos i jornades
  • El Consell Assessor està format per membres de l’administració i diferents sectors i agents socials

Ahir al matí, la Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella va acollir la reunió per a constituir el Consell Assessor del Centre de Turisme Morella-Els Ports situat a la Fàbrica Giner. Aquesta marca l’inici de l’activitat en aquest centre, el qual iniciarà diferents cursos i jornades en el primer semestre d’aquest any 2020 i els cursos permanents començaran al segon semestre. L’objectiu de crear el Consell Assessor del CdT pretén estructurar les organitzacions i entitats que representen al sector turístic a Morella i la comarca dels Ports i detectar les necessitats formatives de la zona.

Així, aquest consell està format per membres de l’administració pública amb el President de Turisme Comunitat Valenciana, el Cap de l’àrea de Formació de Turisme Comunitat Valenciana, l’alcalde de Morella, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló, la Mancomunitat Els Ports-Maestrat, l’Associació d’empresaris turístics de Morella i comarca, Ashotur, guies de la província de Castelló, els sindicats UGT i CCOO, l’Associació CV Activa, Introducing Castellón, Club de Producte Temps i l’Associació Turística Altur.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va destacar que “ha sigut una reunió molt important per a iniciar el projecte del CdT, un projecte molt il·lusionant per a fomentar la formació i l’ocupació en la comarca dels Ports”. L’edil va afegir que “el Consell Assessor està format per membres de diferents àmbits i destaquem la presència d’associacions d’empresaris, ja que el sector empresarial, este és essencial en el projecte per la formació que necessiten i per a impulsar nous projectes que es puguen espentejar des del centre”.

D’altra banda, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va indicar que “hem rehabilitat la Fàbrica Giner i ara queda la part de posar en marxa l’activitat del Centre de Turisme Morella-Els Ports amb el guió formatiu que necessita aquesta zona”. Colomer va comentar que “aquest semestre tenim previst realitzar diferents cursos, així com seminaris i reunions per a començar amb l’activitat i donar forma a aquest nou projecte”.

Aquest primer semestre de 2020, el CdT començarà la seua activitat amb diferents cursos com el tractament dels bolets i la caça en la gastronomia, la rendibilitat de la trufa i la seua utilització, el maridatge entre productes de la zona i els tipus de vi, la comarca com a destinació turística d’aventura, tècniques de venda personalitzades i adaptades a l’oferta o les noves tendències dels plats de cullera. A més, també s’han planificat encontres, jornades i seminaris com una Jornada SICTED coordinada per l’Àrea de Competitivitat, una reunió del grup de Destinacions Turístiques Intel·ligents coordinada per Invat·tur i una del grup de treball CREATURISME coordinada per l’àrea de màrqueting.

Cal recordar que el Centre de Turisme Morella-Els Ports és un projecte innovador, ja que és el primer situat en una zona d’interior en tota la Comunitat Valenciana. Així, durant l’any 2018 i 2019 s’ha realitzat una actuació de rehabilitació i millora del complex de la Fàbrica Giner per a albergar aquest centre de formació, el qual allotjarà uns 70 alumnes, així com el professorat i personal, de manera que es pretén fomentar l’ocupació en el territori.