Conselleria repara la cabanya neolítica del Museu de la Valltorta

232
PUBLICITAT

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha començat les obres de reparació de la cabanya neolítica gràcies a un contracte menor. La cabanya està darrere del museu de la Valltorta i s’utilitza preferentment per a fer els tallers didàctics amb l’alumnat. La previsió és que les obres estiguen acabades a Pasqua, per tant durant aquest curs escolar els tallers didàctics amb l’alumnat es fan en l’espai cafeteria del Museu fins que puguin retornar a la cabanya.  També està previst fer més visible l’espai per als visitants del Museu.

El sostre i la porta de la cabanya, els dos revestits de bruc, s’havien deteriorat moltíssim degut al contacte amb el sol, el vent i la pluja. La reparació consisteix bàsicament en canviar els suports de la cabanya que presentaven problemes de corca al igual que el puntal travesser i fer de nou el revestiment de la porta i el sostre. Els suports es posen de ginebre, ja que com s’ha pogut comprovar, els d’aquest tipus de fusta no presenten cap problema al contrari que els de carrasca.

Des del Museu es ressalta que des de la seua construcció no s’havia realitzat cap reparació en la cabanya i aquesta és una de les accions dutes a terme per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport dins de l’objectiu d’adequar tots els espais del Museu de la Valltorta.