Conscienciar als agricultors sobre la prevenció d’incendis en terreny agrícola-forestal

845
Conscienciar als agricultors sobre la prevenció d'incendis en terreny agrícola-forestal
Conscienciar als agricultors sobre la prevenció d'incendis en terreny agrícola-forestal
PUBLICITAT

En el marc de campanya Stop al Foc i dins de les Línies Estratègiques Valencianes de Prevenció d’Incendis Forestals per al període 2017-2020, esta iniciativa té com a objectiu generar oportunitats de trobada i discussió, per a afavorir el diàleg entre els actors del sector agrari i forestal, de manera que, conjuntament, siguen capaços de dissenyar escenaris de futur que contemplen alternatives consensuades a la crema de restes de poda agrícoles.


Es tracta de buscar de forma col·laborativa i consensuada, noves solucions i alternatives per a tractar de minimitzar al màxim els focus d’incendis que s’originen en zones d’interfície agrícola-forestal.

Entre els actors invitats a participar en esta campanya estan els agricultors i ramaders, sindicats agraris, la Federació de Cooperatives, les cambres i consells agraris locals, associacions adherides a moviments associatius rurals, institucions públiques, Grups d’Acció Local LEADER, associacions de propietaris forestals; consorcis de residus, col·lectius i plataformes que fomenten pràctiques agrícoles sostenibles, entitats ambientalistes, agents mediambientals i personal de la Conselleria.

La campanya s’organitza en 18 sessions-tallers que tindran lloc en zones amb risc d’incendi forestal a la Comunitat Valenciana. Constarà de 3 sessions informatives, una per província, en les en què es facilitarà tota la informació necessària sobre el procés, 12 sessions participatives a a fi d’entaular diàlegs col·laboratius, i 3 sessions, de nou una per província, en les que es traslladaran els resultats obtinguts de les diferents sessions participatives.
Començarà el dimarts 17 d’abril, amb la primera de les xarrades informatives, que se celebrarà a Betxí, i finalitzarà durant la primera quinzena del mes de juny.