Connecta Natura: el Maestrat reivindica les seues arrels

114
PUBLICITAT

Vilafranca, Albocàsser i altres cinc municipis de la província programen jornades de repartiment de varietats hortícoles tradicionals

L’associació Connecta Natura ha convocat una nova edició del programa ‘Varietats Hortícoles Tradicionals’ per tal de mantindre un banc viu de llavors d’hortalisses i varietats fruitals del Maestrat i altres comarques del nord del País Valencià. És un projecte col·laboratiu que aquest mes ha convocat set eixides en diferents punts de la província de Castelló.

La página web ha obert les inscripcions per tal de dur a terme les jornades de repartiment de planter “per a omplir els nostres horts de biodiversitat i vida”. En concret, les eixides s’estenen del 10 al 21 d’abril començant per Castelló i tancant el cicle a Vilafranca. Així, la plaça don Blasco de Vilafranca culminarà les sessions que arrancaran el proper dimecres 10 a l’hort social Mas d’en Riera.

Reivindicar la cultura llauradora, indica l’associació nascuda el 2014, és l’objectiu principal d’aquestes cites amb l’agricultura local. El producte de la terra és més de la terra que mai amb l’entrega de planters en el cor dels pobles de Castelló. És el cas de la cita prevista el 19 d’abril a Albocàsser (18.30 hores) a la plaça de l’Església o un dia abans a la plaça Arnau de Vilanova, a Vilanova d’Alcolea.

Defendre les varietats tradicionals, custodiar tota la cadena agroecològica des de la producció al consumidor final i sensibilitzar sobre la importància de garantir la pervivència de les llavors autòctones formen part d’aquesta campanya. En el fons de la iniciativa radica també un homenatge als avantpassats i la necessitat de lluitar contra la despoblació promovent la ruralitat com a espai sostenible i ple d’oportunitats