Coneixent els ametlers florits d’Albocàsser

120

Diumenge passat va tindre lloc a Albocàsser una visita guiada per a contemplar els ametlers florits. No obstant això, encara que la bellesa del paisatge no va permetre que la visita perdera el seu interés, els dies de calor de la setmana anterior van fer que les flors desaparegueren deixant pas a la verdor de les fulles.

De mans de l’expert agricultor local José Sales, els assistents van recórrer el camí fins a l’ermita de l’Esperança on encara es podia apreciar el mantell de pètals blancs i rosats que cobria el sòl dels bancals. Sales va explicar quin és el vertader origen de la varietat “Carreró”, autòctona d’Albocàsser, i van poder veure’s alguns d’aquests ametlers més antics.

Així mateix, algunes de les varietats d’ametler amb floració més tardana encara oferien la seua esplendor, la qual cosa va permetre aprendre la diferència de floració entre la varietat “Marcona”, amb una flor rosada, i la varietat “Carreró” amb flor blanca.

Assenyalar que la visita guiada als camps d’ametlers es realitza com a activitat prèvia a la Fira de l’Ametla que se celebrarà els dies 10 i 11 d’octubre a Albocàsser.