Cingle de Palanques

El Museu de la Valltorta va organitzar diumenge passat una visita guiada a l’abric de pintures rupestres del Cingle de Palanques en la qual veïns i visitants van tindre l’oportunitat de conéixer les pintures rupestres i obtindre més informació sobre la importància de les pintures i la rellevància de l’art rupestre llevantí com a patrimoni de la UNESCO.

El Cingle de Palanques quanta amb més de trenta imatges prehistòriques de gran valor datades en el Neolític. Entre les figures de major importància destaquen un senglar de grans dimensions amb fletxes clavades, reconegut com una de les pintures més grans trobades en llevant; un caçador amb un arc i un escurçó a la mà de gran rellevància a causa de les seues connotacions quant a la forma de caçar de l’època; i la figura d’una dona, de gran valor ja que s’han trobat poques imatges femenines en l’art rupestre llevantí.

Cal assenyalar que fa unes setmanes el Museu de la Valltorta va realitzar una altra visita al Cingle. Aquestes visites serveixen per a donar a conéixer els abrics de pintures rupestres de la província i posar en valor la seua gran importància històrica i patrimonial.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA