Coneix la província a través de la lectura

260
Coneix la província a través de la lectura
Coneix la província a través de la lectura

La Diputació de Castelló fomenta la difusió cultural i patrimonial de la província amb la publicació de 17 llibres de Castelló durant l’any 2017. Amb aquesta important activitat editorial, la Diputació ha recolzat projectes culturals impulsats per autors castellonencs referits específicament a alguna zona de la província, a tota la província en general, a disciplines determinades com l’arqueologia o la història, a projectes de cooperació i fins i tot a personalitats històriques de la província.

A més, durant 2017 la Diputació ha recolzat obres de la mà de la Universitat Jaume I, en alguns casos tan emblemàtiques com el llibre ‘La Plana, paisatges de la memòria’, de Manuel i Joan Antoni Vicent.

Els títols dels llibres publicats en l’últim any són els següents: ‘El Baculus clericalis de Bertomey Cucala’, de Tomás Martínez Romero i Manel Sifre Gómez; ‘Saguntum y la Plana’, de Juan José Ferrer Maestro, Arturo Oliver Foix i Josep Benedito Nuez; ‘Projectes de Cooperació i Cultura de Pau Safané, Burkina Faso’, de Inma Puig i Vicent; ‘El Correo de Euclides’; ‘Fotosonetos de la provincia de Castellón’, de Juanma Velasco’, ‘Lecciones aprendidas de un incendio forestal. El incendio del Alto Palancia (2012)’, de Rosa Torres Saavedra; ‘Antonio Pascual Ferrández (1903-1986). Pedagogo de las ideas’, de Juan B. Simó Castillo; ‘El Alto Mijares entre los siglos XVI y XIX. Un estudio de sociedad rural valenciana del Antiguo Régimen’, de Antonio Bautista Poveda Ayora; ‘Paisatge, Etnografía i Rituals a Penyagolosa’, de Juan Antonio García Esparza; ‘Introducción a la decoración cerámica digital’, de Isaac Nebot Díaz y Pierluigi Dal Corso; ‘La Plana: Paisatges de la Memòria’, de Manuel i Joan Manuel Vicent; ‘Quaderns de Prehistòria i Arqueologia de Castelló’; ‘Tossal del Mortòrum. Un assentament de l´edat del bronze i del ferro antic a la Ribera de Cabanes’, de Gustau Aguilella i Arzo; ‘Diferents-Revista de Museus’; ‘Serra d´En Galceran, Els Ibarsos y Els Rosildos’, de Pepe Puig i Marqués; ‘Vivir la guitarra, escuchar la vida’, de José Vicente Ripollés; ‘Crónicas de Cabanes en carne y alma’, de Mª Consolación Roca Guía, i ‘ Obra de José Vicente Forner Mascarell’, de Antonio José Gascó Sidro.