Conclou una exitosa edició de l’Early Music Morella

550
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’acadèmia i festival de música medieval i renaixentista ha estat un èxit que ha reunit més d’un centenar d’alumnes i professors de tot el món
Els concerts i les classes als edificis gòtics de Morella han comptat amb una elevada participació al llarg de tot el festival

La dansa de la mort tanca la VI edició de l’Early Music Morella al convent de Sant Francesc. L’acadèmia i festival internacional de música medieval i renaixentista ha estat tot un èxit que ha comptat amb un centenar d’alumnes i prestigiosos professors que traslladen Morella a l’Edat Mitjana durant una setmana. És ja una tradició que La dansa de la mort siga el concert de cloenda del festival i que compte amb la participació d’alumnes i professors que han conviscut a Morella des del dia 21 de juliol.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “l’Early Music Morella uneix la història i patrimoni de la ciutat amb la música medieval i estableix una connexió perfecta que ens trasllada a una altra època”. A més, l’edil ha comentat que “amb aquesta acadèmia de música, de les més importants d’Europa i de caràcter internacional, aconseguim promocionar la nostra ciutat i el seu potencial patrimonial i cultural a un públic molt ampli”. Rhamsés ha explicat també que “amb la gran quantitat d’alumnes i professors d’arreu del món que arriben a Morella durant aquesta setmana, molts dels monuments i edificis antics de Morella s’han vist plens de gent i ambientats amb la música que antigament era més habitual”.

El concert de clausura amb La dansa de la mort és molt espectacular perquè participen els alumnes i professors de l’Early Music Morella. D’aquesta manera, el convent de Sant Francesc albergarà més de 100 persones damunt de l’escenari on també participen els Gaiteros de Morella.

Cal recordar la vessant social que té l’Early Music Morella que compta amb beques i ajudes per a músics d’arreu del món. A més, durant la seua estança a Morella han realitzat concerts al Centre de Dia i a la Residencia Sant Joan Bautista, a més de mostrar la música de l’època medieval als més menuts. A més, la present edició compta amb un projecte pioner que té com a objectiu la reinserció social i laboral de personal reclús o exreclús a través de la cultura.

La dansa de la mort
“La Dansa de la Mort” pren com a origen la idea que davant la mort tots som iguals. A la Sala Capitular del Convent de Sant Francesc es troba aquesta pintura del segle XV que té un gran valor històric. En ella, apareixen representats diferents estaments de la societat, que ballen al voltant de la mort. Aquesta pintura és el motiu axial de la celebració d’aquest curs i festival a Morella.