Conclou el calendari d’activitats de Setmana Santa a Forcall

63
Conclou el calendari d’activitats de Setmana Santa a Forcall

Amb el dia de Sant Vicent i la festa dedicada al sant homònim organitzada per l’Associació de Jubilats i Pensionistes Bisgargis, Forcall tanca el calendari d’activitats de Pasqua 2019.

En un any on les activitats programades han estat més variades que mai, els veïns i veïnes s’han mostrat satisfets amb la gran quantitat d’actes que s’han realitzat durant els dies festius.

Des de les tradicionals processons com la de la Passió, la del Sant Soterrament, la del “Encuentro”, el Via Crucis i altres actes religiosos, passant per la ja tradicional orquestra de diumenge de Pasqua a càrrec de la comissió de festes, l’assemblea anual de la Confraria de la Santantonà de la Vila de Forcall, el Festival de Titelles Portsxinel·la o la III BTTrail Socarrats. Esdeveniments que, any rere any, tenen una certa continuïtat en aquestes dates.

A banda d’aquests actes, s’ha dut a terme una visita guiada pel Forcall medieval, presentant els vídeos del projecte “Els Ports, Camí de Conquesta”. Destaca també el tardeo amb gran afluència de gent, organitzat per la Penya Taurina Els Cornupetes, els tallers d’autoestima per a dones i de bon tracte per a xiquets i xiquetes impulsats per la Mancomunitat Comarcal Els Ports així com també la visita guiada a les pintures rupestres de l’Abric del Mas de Barberà organitzada per guies del Parc Cultural Valltorta-Gasulla.

A més, s’ha iniciat el cicle de rogatives a Forcall, començant amb la rogativa a la Mare de Déu de la Consolació, on els Majorals de Sant Antoni 2020 reparteixen cacaus i abadejo, i la rogativa a Sant Marc, on els Majorals 2019, en el seu últim acte, reparteixen els rotllos.

Durant els últims dies el municipi de Forcall ha rebut grans quantitats de visitants i ha acollit els veïns que tenen ací la segona residència, programant actes per a totes les edats i gustos.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA