Comunicat dels opositors a Maestrazgo-Els Ports

1761
Mapa realitzat pels promotors de Maestrazgo-Els Ports
Mapa realitzat pels promotors de Maestrazgo-Els Ports
PUBLICITAT

Els col·lectius sotasignants volem comunicar que:

 1. Celebrem amb prudència l’anunci de retirada del projecte per part de la Fundación Global Nature així com la renúncia al finançament actual disponible.
 2. Lamentem que la renúncia pública a la futura captació de fons per a generar projectes al territori se sostinga només en l’oposició de col·lectius, representants electes i formacions polítiques, quan els motius han estat àmpliament argumentats, més quan els col·lectius sempre han estat oberts a projectes i iniciatives de desenvolupament del territori i han declarat de forma constant la voluntat sincera de participar-hi en cas que es tinga en compte la gent del territori des de l’inici.
 3. Denunciem la falsedat de les acusacions de mentir, manipular i intoxicar perquè els col·lectius sempre hem fet manifestacions argumentades i la base de les argumentacions ha estat sempre la documentació que facilitaven els mateixos promotors del projecte 3KR. Tota la documentació queda a disposició de qui vulga consultar-la.
 4. Reiterem el nostre compromís amb la protecció del patrimoni cultural i natural, i entenem que les accions realitzades durant aquests mesos s’emmarquen en el context d’un atac flagrant.
 5. Seguirem atents a l’evolució d’aquest projecte així com a d’altres que eventualment puguen aparèixer i que, com aquest, es gesten d’esquena al territori.
 6. Fem una crida urgent a la població de totes les comarques afectades, representants electes inclosos, perquè exigisquen a les respectives administracions autonòmiques un pla de desenvolupament rural clar i contundent que compte amb la gent que hi vivim, que ens enfortisca com a societat i que evite d’una vegada i per sempre més que ens vegen fràgils i vulnerables per evitar ser objecte d’eventuals escenaris d’especulació i mercadeig.
 7. Agraïm el paper fonamental que ha tingut la premsa lliure i compromesa en el decurs de tot el procés d’esclariment dels objectius reals del projecte 3KR i que se’ns estaven ocultant.

Tossal del Rei, punt de trobada de l’Aragó, Catalunya i el País Valencià, 2 d’agost de 2020.

Signem:

 • Aplec dels Ports
 • A. C. Gat i Gata per la Mata
 • A. C. les 4 denes d’Ares del Maestrat
 • Associació per la Recuperació de la Tinença
 • Centre d’Estudis dels Ports
 • Club de Muntanya la Roca Parda (Cinctorres)
 • Fòrum de la Nova Ruralitat
 • Maestrat Viu
 • Plataforma No al Yellowstone Europeo
 • Salvem lo Montsià