Compromís-Sumar es posiciona en la defensa del territori rural i contra l’especulació energètica dels oligopolis

116
PUBLICITAT

Navarro: ‘Volem una energia al servei de les persones i no de les multinacionals que s’omplin les butxaques mentre destruïxen el territori i el nostre model de vida”

Micó: ‘No deixarem que l’especulació energètica destrosse el nostre interior com ho va fer la urbanística amb la nostra costa als anys 90 i 2000’

La cap de llista de Compromís-Sumar, Àgueda Micó, en companyia del candidat de Castelló, Carlos Navarro, i l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha defensat la necessitat d’apostar per una transició energètica democràtica i respectuosa amb el territori, que compte amb el consens de la ciutadania.

“Volem una energia neta que estiga al servei de les persones i no de les grans multinacionals que s’omplin les butxaques mentre destruïxen el territori i canvien el nostre model de vida sense cap mirament”, ha declarat Navarro.

El candidat de Compromís-Sumar per la circumscripció de Castelló ha insistit en la idea que la transició ecològica i energètica ha de ser justa i per això “cal una planificació racional de la ubicació de les infraestructures energètiques” que, segons Navarro, ha de ser “pròxima als llocs de consum”.

Ambdós candidats de Compromís-Sumar al Congreso han promés “dur la veu de les nostres comarques a Madrid” a partir del 24 de juliol, atés que és l’administració estatal la que dóna el vistiplau als macroprojectes energètics que té amb l’ai al cor a les poblacions de l’interior de Castelló.

Per la seua banda, Micó ha defensat que “cal prioritzar l’autoconsum i les comunitats energètiques locals, així com les plantes solars en sòls degradats. I tot això ho hem de fer dins d’un diàleg permanent amb la ciutadania afectada i el teixit agrícola i rural”. “Les renovables són un mitjà important per frenar el canvi climàtic i les hem d’aprofitar, però no podem deixar que l’especulació energètica destrosse el nostre interior com ho va fer la urbanística amb la nostra costa en els anys 90 i 2000”, ha conclós la candidata.