Compromís reclama al Senat una entitat estatal contra el despoblament

87
Ares
Ares

Compromís ha presentat al Senat la proposta de creació d’una entitat estatal contra la Despoblació en el Medi Rural per valor de dos milions d’euros, dins d’un paquet d’esmenes als pressupostos generals de l’Estat que la coalició ha presentat a la Cambra Alta i que ha partit dels diputats provincials de la coalició.


Així, el senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha manifestat que “tots els grups polítics coincidim amb la societat civil que la despoblació de l’interior és un dels principals problemes en aquests moments. I fins ara, no s’ha pres cap decisió realment efectiva”. Així mateix, el portaveu del Grup a la Diputació, Xavier Trenco, ha manifestat que “Castelló és un dels paradigmes d’aquest problema a Espanya i l’assumpte principal en el qual hem estat treballant en la Diputació des que va començar la legislatura”.

Trenco ha recordat que des de la Diputació s’han posat en marxa diverses iniciatives turístiques, gastronòmiques i de recuperació de productes agroalimentaris, patrimonials, ajudes als naixements, millora infraestructures i grups d’acció local entre altres, però que, “en la nostra opinió, no tenen una planificació conjunta, ni una coordinació amb les actuacions de les diverses administracions locals, autonòmiques, estatals i europees, ni una presència activa de la societat civil”.

“Compromís considera que un organisme autònom que compta amb el consens polític i social de tots per planificar i coordinar unes iniciatives a llarg termini i al marge dels cicles polítics és bàsic per a la recerca de solucions a la despoblació”, ha destacat el senador Carles Mulet. També Trenco ha insistit que el principal problema que tenen les comarques de Castelló és la despoblació. “Els pobles de l’interior es moren i, deixar que això passe, és d’una irresponsabilitat terrible”, ha conclòs el portaveu de Compromís a la Diputació.