Compromís per Vilafranca demana a Les Corts una solució a l’acumulació de neu a la CV-15

291
Neteja de la neu a Vilafranca
Neteja de la neu a Vilafranca

La consulta formulada pel Grup Parlamentari ja ha estat registrada

La CV-15 comunica Vilafranca en una gran majoria de carreteres i connexions del territori estatal. Els temporals de neu provoquen que en un tram d’aquesta carretera, en el terme de la localitat, siga impossible el pas de vehicles. El grup municipal de Compromís de Vilafranca ha demanat a Les Corts Valencianes la necessitat d’una solució.

La borrasca ‘Filomena’ ha tornat a dificultar l’accés de vehicles a Vilafranca a través de la CV-15. La portaveu del grup Compromís per Vilafranca, Lidia Domingo, ha explicat que la situació es repeteix en cada temporal de nevades. «No pot ser que una vegada acabat el temporal encara estem 3 o 4 dies sense accés; no és molt de tram són 500 metres, però com no té cap barrera ni natural ni artificial es formen aglomeracions de neu d’un metre o dos», ha dit Domingo. 

A més, el grup ha al·legat la urgència d’una solució al tractar-se d’una zona industrial.  «Clar, enguany el temporal acabava el diumenge i el dimecres encara no podien arribar camions. Ni camions de la empresa Mari Claire, ni subministres als comerços, tot això per un tram de mig kilòmetre», ha argumentat Domingo. Des del Grup afirmen que una forma de pal·liar la situació és col·locar barreres de fusta com s’ha fet en altres territoris propers de Terol.

Belén Bachero Traver, diputada del Grup Parlamentari Compromís, ha estat l’encarregada de sol·licitar resposta a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat Sostenible.