Compromís li exigeix ​​al ministre d’Interior que active hores extres i personal per renovar el DNI

372

Nota de premsa de Compromís al Senat

El senador castellonenc, Jordi Navarrete, lamenta que el ministre acudira al Senat amb el discurs de la confusió, atacant a Compromís i sense posar cap mesura per acabar amb els problemes

El senador per Castelló de Compromís, Jordi Navarrete, ha demanat hui al ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, que dote “de manera imminent de més personal les oficines de Vinaròs, Vila-real i Castelló per acabar amb el caos existent en la renovació d’esta documentació oficial”. La competència per millorar este servei “que en l’actualitat és precari” és del ministeri i “ha de ser el ministre qui lidere els canvis després de reconèixer que el problema de renovació de documents està generalitzat”.

Els anuncis que el seu únic pla de xoc en unes oficines mal dotades de personal, on no s’està incorporant el personal que s’ha perdut en els últims anys i la falta d’agents de forma permanent al capdavant d’oficines com les de Castelló i Vila-real i, especialment a Vinaròs, on el caos està estès, siga la que s’han realitzat 500 hores extres a la província “és clarament una evidència que no es prenen mesures des d’este Govern en aquesta matèria i persisteixen per tant els problemes entre els ciutadans usuaris”. Per Navarrete “el ministre prefereix venir al Senat a atacar este senador, quan la realitat és que ciutats com les Palmes, Castelló i Múrcia perden el 100% de les hores extres a la tarda segons estan denunciant sindicats com CSIF”. La coalició ha sol·licitat al ministeri un informe amb la relació d’hores extres oficina per oficina.

La pregunta de Compromís estava motivada en les interminables cues en municipis del Maestrat -amb milers de persones a la llista d’espera- i denúncies de sindicats davant les deficiències per la falta d’agents, cosa que considerem “gravíssim”.

A Vinaròs es dóna el cas més paradigmàtic de mal funcionament dels serveis públics i d’afeccions als ciutadans. Des de la posada en funcionament de l’oficina administrativa del DNI s’han renovat molts menys documents dels esperats. Així Vinaròs va expedir el 2015 un total de 2.111 DNI i 414 passaports, la qual cosa és una quantitat ridícula anual, i el desaprofitament clar d’un punt fix que té dos llocs d’expedició, en el qual poden treballar lògicament dos funcionaris.

00

La coalició ha constatat com el Ministeri d’Interior està obrint oficines a municipis més menuts com Alcanyís (Terol), de manera que “demanarem incentivar les places necessàries per donar servei al Maestrat i cobrir aquestes places que, per ser perifèriques a les grans capitals poden interessar econòmicament menys als funcionaris, als quals se’ls solen oferir sense drets a dietes i a ocupar de forma voluntària”, ha explicat Navarrete.

Lugones, Roquetas de Mar, Zafra, Tuineje … són exemples d’oficines que funcionen correctament, amb reforços o desplaçaments d’equips de DNI mòbil des d’altres oficines grans, encara que tan sols de la Vinaròs, -l’equip està creat-, funciona amb anormalitat, sense presència continuada de treballadors fixos del cos de funcionaris i sense evidències clares de la intenció de posar-lo en funcionament a curt termini.