Compromís denuncia a la UE les avionetes anti-pedra

449
PUBLICITAT

Nota de premsa de Compromís

La regidora i membre de Compromís en Cox, Beatriz Nadal, ha denunciat davant la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, el desenvolupament de nombrosos programes de modificació del temps atmosfèric en l’estat, amb l’objectiu de controlar les campanyes anti-pedra. Aquesta denúncia ofereix un recorregut crític amb la intenció d’aclarir la confusió que impera a Espanya, respecte a les possibilitats reals de modificació atmosfèrica en si, el seu impacte sobre el medi ambient i la salut pública, i el marc normatiu al que es troba subjecta la problemàtica.

Nadal, entre la nombrosa documentació adjuntada, ha aportat informes de l’organització meteorològica mundial, de l’exèrcit, ministeri d’agricultura, etcètera, remuntant-se fins 1949, primer any del que es tenen dades, d’aquestes pràctiques per desfer les pedregades.

L’advocada ambientalista ha declarat; “Volem que la Comissió Europea investigue la vulneració d’almenys quatre directives comunitàries i del principi de precaució del Consell Europeu de Niza (any 2000), ja que la modificació del cicle atmosfèric és un fet irrefutable, per tant, ens agradaria que es tractés l’atmosfera com un bé públic amb un marc jurídic que la regule amb claredat”.

“Tenint en compte que Espanya és el país que més incompleix les lleis sobre medi ambient dictades per la Unió Europea, segons les dades reflectides per la Comissió Europea, doncs des de l’any 2003 s’han obert 531 expedients d’infracció ambiental, Espanya requeriria d’un nou marc jurídic que hauria d’incloure tots els arguments esgrimits en la petició presentada, i que prohibís la modificació de la fase atmosfèrica a baixa cota”, ha remarcat la regidora de Compromís.

Per a finalitzar, Nadal ha volgut agrair el treball de diferents associacions, com la Plataforma Stop Fumigacions, que ha arreplegat innombrables signatures i testimoniatges que també s’han adjuntat a la petició.