Compromís demana des de les Jornades de la Nova Ruralitat que la Diputació escolte les propostes de l’interior

121
PUBLICITAT

El portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, David Guardiola, ha demanat hui que “la Diputació escolte i potencie el món rural” i ha retret que “només un diputat de l’equip de la Govern de la Diputació, i de manera virtual mitjançant videoconferència, estiga participant de les VII Jornades de la Nova Ruralitat que se celebren hui a Morella”.

En aquestes jornades s’aborden possibles solucions a la crisi que viu el món rural, la seua economia i població, per la falta de perspectives i pèrdua de serveis, i intervenen experts en la matèria. “Desconeixem els motius d’agenda que tindran però, que de tres vicepresidents i 14 diputats, tan sols un i per vídeo, haja decidit interessar-se o fer acte de presència diu ben poc de la seua vertadera preocupació per aquest problema, quan les comarques de Castelló pateixen en les seues carns tots els problemes del món rural i tenim la sort també de disposar de característiques d’interior en bona part del nostre territori, el que ens confereix identitat”, ha afegit.

Suport a la ruralitat Guardiola, que ha estat acompanyat per l’alcalde de Vistabella, Jordi Alcon, la regidora de Benassal, Elia Roig i el regidor de Xodos i organitzador de les jornades, Artur Aparici, ha felicitat els organitzadors de l’esdeveniment per la seua militància davant els grans reptes que viu aquest territori.

“A Compromís la lluita contra la despoblació és una prioritat estratègica i la Diputació, més enllà de declaracions estètiques hauria d’haver estat de manera sincera al costat dels pobles, analitzant propostes i alternatives amb els col·lectius d’interior avui reunides a Morella i no fer-ho únicament de manera virtual”, ha afegit.

Compromís va ser decisiu en l’elaboració de la Llei integral de mesures contra eldespoblament i per l’equitat territorial al País Valencià, que va suposar les bases de la renda agrària rural, garanties i drets d’accés a serveis i cohesió territorial