IMSERSO
  • Les diferències en les retribucions entre hotels són arbitràries i a dia de hui és una incògnita l’èxit del programa com a conseqüència de les improvisacions i falta de rigor de la ministra Carcedo

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha instat el Govern a desbloquejar quan abans siga possible, amb acords favorables per a les diferents parts implicades, el programa Imserso 2019-2010. “En l’actualitat es troba totalment enrarit i els potencials beneficiaris tenen un embolic monumental per la deixadesa que s’ha produït a l’hora de concretar-ho, organitzar-lo i, especialment, de retribuir els hotels que són els que han de allotjar, alimentar i donar servei per unes quanties que a dia de hui estan molt per baix del que la ministra va comprometre’s i això ha generat problemes organitzatius a 10 dies de l’inici del programa”, ha indicat Mulet.

El senador ha retret que “la nostra gent gran es mereixen un respecte i estar ben tractats en aquest fantàstic període després d’anys de treball. El programa de turisme social és una oportunitat ideal per conèixer el nostre país, dinamitzar l’economia en temporada baixa, prolongar contractes i planificar bons moments, tot i que la gestió del Ministeri sembla estar frustrant algunes expectatives a nivell organitzatiu pels mesos de retards que s’han produït en l’adjudicació dels lots i el conflicte obert amb els hotels, principalment per incomplir una millora que evite pèrdues als hotels”.

A nivell valencià la coalició també ha recollit el malestar de determinats hotelers pel tracte “arbitrari i descriminatori” a l’hora d’abonar el cost de les destinacions de cada lot. “Abonen mig euro més per estada a Benidorm, per exemple, que a Gandia o Peníscola, quan la flota i serveis no són equiparables. Van dir que les places més barates augmentarien fins als 23 euros IVA inclòs pensió completa per persona i dia i no és així en tots els casos, ja que se segueixen mantenint preus irrisoris”, ha assenyalat. En el programa d’aquesta tardor-hivern i primavera participaran més de 300 hotels de tot Espanya i es convoquen 900.000 places, el que suposa una injecció al sector de 1.100 milions d’euros, dels quals el Ministeri aporta més d’un 20%.

Llocs de treball i l’organització de l’operatiu de la seua arribada a les seues destinacions estan encara en l’aire davant la incertesa existent i el desànim per uns costos que no sembla hagen de ser compensats com va assegurar la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo.

“La falta d’organització d’un Govern, més pendent de les cadires que de gestionar, ha portat a aquesta situació anormal que esperem acabe esvaint-se en aquests últims dies i, a partir del dia 15, tot funcione amb normalitat”, ha manifestat. Mulet ha acabat instant al Govern socialista a prendre’s més seriosament “a aquest programa i als seus beneficiaris, de manera que els demanem que s’actualitzen les pensions i acaben amb les penalitzacions a milers de persones que s’han jubilat anticipadament tot i haver cotitzat el necessari”, ha conclòs.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA

Publicitat