Compromís col·laborarà amb Villores en matèria d’abocaments d’aigua, transport i renegociació del deute amb el Ministeri

657
PUBLICITAT

Nota de premsa de Compromís

Carles Mulet i el diputat Pau Ferrando ofereixen l’assessorament i ajuda de la coalició davant les institucions on la formació té representació

El senador territorial Carles Mulet i el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, s’han entrevistat amb representants de l’Ajuntament de Villores, el seu alcalde Ivan Guimerà i la membre de l’equip de govern, Tesa Giner, per oferir-los la seua col·laboració davant els problemes econòmics que pateix la població, principalment com a conseqüència del deute que arrossega fruit del Pla de pagament als proveïdors al qual el consistori es va acollir.

Aquesta localitat, amb 42 veïns censats, té un deute amb l’Estat proper als 120.000 euros. “Això els fa molt difícil poder acollir-se a programes de contractació de personal o aportar la seua part de diners per a actuacions en què són necessàries la concurrència de fons de diferents administracions. Els interessos que cobra l’Estat, a més, estan bandejant qualsevol possibilitat per aquest petit poble”, ha lamentat Mulet que ha anunciat realitzarà gestions davant el Ministeri d’Hisenda per tractar de renegociar aquest deute. 

El problema de liquiditat del consistori fruit d’aquest deute heretat els impedeix contractar personal per a l’Ajuntament. El representant valencianista vetllarà també perquè l’execució de la MAT tinga els mínims impactes possibles. Compromís ja va realitzar una campanya per a tractar que la Xarxa de Molt Alta Tensió “La Plana-Morella” al traçat Almassora-Morella (Castelló) promogut per Xarxa Electrica Espanyola fos avaluada ambientalment en el seu conjunt, es consensués el traçat amb el territori per fer-la ambiental i socialment més sostenible.

Per la seua banda Ferrando ha anunciat accions davant la Diputació i Conselleria per conèixer la situació del transport públic a demanda o la possibilitat que la institució provincial execute o subvencions obres de reparació d’avaries en matèria hídrica, pous i aigua domèstica. També tractaran de posar en contacte les administracions implicades de cara a aconseguir que l’antic forn de la localitat puga ser rehabilitat seguint els criteris d’experts en la matèria.