Completa agenda festiva per a Sant Jaume a Tírig
Completa agenda festiva per a Sant Jaume a Tírig

Tírig celebra del 20 al 29 de juliol les seues festes patronals en honor a Sant Jaume. Diverses activitats per a tots els públics copen l’agenda festiva.

La primera jornada, el divendres 20, s’iniciarà amb el volteig de campanes a les 21.00 hores al que seguirà un cercaviles. El dissabte, les activitats seran al matí corregudes en el Camí del Pou i a la vesprada concurs de guinyot, futbol i música amb la Rondalla Tirijana, l’orquestra La Cruzada i una discomòbil. El primer cap de setmana de festejos conclourà el diumenge amb una concentració de motos, la missa de difunts, parc infantil i un sopar a força de ‘tombet de bou’ i ball.

El dilluns 23, veïns i visitants podran gaudir del parc aquàtic, el menjar de jubilats, la final del concurs de guinyot, la gimcana ‘Racons de Tírig’, el sorteig de cadafals i la primera jornada de la IV Messó de la Tapa i la Cervesa.

El dimarts començaran els festejos taurins amb el muntatge de cadafals. A la vesprada la desfilada de carrosses i el concurs de paelles amb ball seran protagonistes. El dimecres 25 se celebrarà el dia en honor a Sant Jaume amb la missa a les 12.00 hores i la processó a les 18.00 hores. A partir de les 20.30 hores es podrà participar en el Ball Pla, tant en el seu vessant infantil com a adulta.

El dijous tindrà lloc la ‘torrà’ de sardines, l’entrada i bous de la vila de la ramaderia Hermanas Dilla Pons de Valderrobles, bous de plaça i festa caribenya fins a altes hores de la matinada per a tancar el dia.

El divendres, el matí serà similar amb ‘torrà’ de sardines i entrada i bous de vila de la ramaderia Ivanet de Cervera. La vesprada comptarà amb bous de plaça i la nit amb un bou embolat i l’orquestra Divina Comedia.

El penúltim dia de festejos al matí es podrà degustar la ‘torrà’ de sardines i gaudir amb l’entrada i bous de vila de la ramaderia Hermanas Dilla Pons. Els bous de plaça, el bou embolat i la música amb l’orquestra Àgora i una discomòbil tancaran la jornada.

El diumenge 29, Tírig posarà el fermall d’or als seus festejos patronals amb una última ‘torrà’ de sardines a les 10.00 hores seguida de l’entrada i bous de vila de la ramaderia Ivanet de Cervera; amb els bous de plaça a les 18.00 hores i amb el tret de la traca final de festes a les 23.00 hores.