Complet programa d’actes per a la Fira de la Magdalena de Vilafranca

278
Complet programa d'actes per a la Fira de la Magdalena de Vilafranca
Complet programa d'actes per a la Fira de la Magdalena de Vilafranca

La XXII edició de la Fira de la Magdalena de Vilafranca arriba al municipi dels Ports aquest cap de setmana amb multitud d’activitats.


La jornada inaugural, la del dia 13, a les 22.30 hores es durà a terme el XXII concert extraordinari Fira de la Magdalena de la Va unir Musical en el frontó municipal.

El dissabte, a les 08.00 hores obriran les portes del recinte de fires on es congregaran diferents expositors i ramaders. Durant el matí també tindran lloc el XX Cross Popular i el trasllat dels poltres amb cavalls des de la partida de la Dehesa fins al recinte firal.

La inauguració oficial de la Fira de la Magdalena serà a les 12.00 hores i comptarà amb la participació de l’alcalde, Óscar Tena, membres de la corporació municipal i les reines i dames de les festes 2017. Seguidament, grans i menuts podran participar en un taller d’artesania. A les 13.00 hores està prevista l’arribada dels poltres i els cavalls al recinte firal. Des d’allí, els genets partiran a Les Fonts del Llosar.

La jornada continuarà amb diferents activitats entre les quals cal destacar a les 17.30 hores l’exhibició de domatge natural a càrrec de Pere Clotet. A les 18.00 hores es presentarà el llibre de la quaranta edició de l’Aplec “Mirades plenes de vida” en la casa de la cultura i a les 19.30 hores, després del lliurament dels premis del concurs de portades del llibre de festes, tindrà lloc l’actuació de “Los Gandules” patrocinada per la comissió de penyes 2015.

El recinte firal tancarà les seues portes a les 21.00 hores.

El diumenge, el recinte tornarà a omplir-se de visitants a partir de les 10.00 hores. A les 12.00 hores, hi haurà tallers d’artesania per a tota la família i es realitzarà el trasllat dels poltres amb cavalls a la Dehesa.

A les 12.30 hores es presentarà la revista “Skapat al món rural” & Vermouting a càrrec d’Elia Roig. Ja a la vesprada, a les 17.00 hores es realitzarà una visita guiada al Museu de la Pedra Seca i, a continuació, es podrà conèixer l’Església Parroquial Santa María Magdalena i la Torre de Conjurar. La XXII Fira de la Magdalena de Vilafranca serà clausurada a les 21.00 hores.

Cal assenyalar, que durant tot el cap de setmana en les Sales Gòtiques de l’ajuntament es podrà visitar l’exposició de l’Aplec dels Ports de 17.00 hores a 20.00 hores i que en el carrer Valentí Montoliu es podrà gaudir amb jocs tradicions de fusta adquirits per la comissió de penyes 2015.