Comencen les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports

653
Presentació de les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports
Presentació de les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Tindran lloc des del 27 de gener fins al 13 de març i tota la informació estarà disponible a www.morellaturistica.com
  • Aquesta edició compta amb nou restaurants amb menús especials i altres comerços que ofereixen productes amb tòfona

La Llotja de l’ajuntament va acollir ahir la presentació de les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports. Una edició molt especial per recuperar aquestes jornades gastronòmiques, les quals l’any 2020 es van veure afectades per la pandèmia de la COVID-19. Així, un total de nou restaurants han preparat menús especials amb tòfona mentre duren aquestes, des del 27 de gener fins al 13 de març. Cal explicar que, la situació sanitària actual no permet realitzar les característiques activitats presencials com els showcookings, tasts i tallers.

La presentació va comptar amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, el president de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO), Javi Tena, i els i les xefs que participen en les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports. En aquesta edició participaran el Cardenal Ram, Casa Roque, Daluan, La Fonda, La Fonda Moreno, Pizzeria Lola, El Mesón del Pastor, Vinatea i El Faixero amb els seus menús especials. Tota la informació estarà disponible a www.morellaturisitica.com.

D’aquesta manera, Mari ha destacat que “es tracta de les jornades gastronòmiques més importants de Morella i la comarca dels Ports amb un producte molt característic com és la trufa” i ha afegit que “a causa de la situació sanitària, entenem que cal evitar aglomeracions, per la qual cosa no hi haurà showcookings i altres activitats presencials per a no córrer risc de contagis”. L’edil ha explicat que “hi haurà menús especials elaborats amb trufa en els nou restaurants de Morella i la comarca que participen en estes jornades, així com productes elaborats amb trufa en altres comerços”. Finalment, ha volgut “convidar a totes i tots a vindre a Morella i disfrutar de les experiències gastronòmiques que ens ofereix la trufa”.

D’altra banda, Javi ha remarcat que “són unes jornades molt importants després que l’any passat només es pogueren fer alguns menús per a emportar-se, a causa de la situació amb la pandèmia” i ha afegit que “ens alegra recuperar els menús per a degustar els plats amb trufa als restaurants, així com altres productes que ofereixen els comerços de la ciutat”.

Cal explicar que aquestes jornades tenen com a protagonista la trufa negra dels Ports. Es tracta d’un producte molt versàtil que s’utilitza en una àmplia varietat de receptes. Plats tradicionals i innovadors accepten el sabor de la trufa per a oferir una experiència diferent i, fins i tot, els dolços i postres es combinen amb aquest fong considerat el diamant negre dels Ports. Trufa laminada simplement amb oli i sal, cura per acompanyar amanides o carpaccios, per aromatitzar receptes de caldos o ous. També enriqueix les carns farcides, fins i tot brilla en les postres. La intensitat del seu gust, l’aroma i la versatilitat que ofereix en cuinar-la, converteixen aquest fruit en la joia de la cuina morellana.