Comencen les visites guiades d’estiu als pobles d’Els Ports

582
PUBLICITAT

Arriba l’estiu i amb ell noves activitats que pretenen fer gaudir a tota la família i donar a conéixer el territori d’una forma única. És el cas de les visites guiades que ofereixen des de Descobreix Els Ports, on podrem visitar gratuïtament alguns dels pobles de la comarca i, com bé indica el seu nom, descobrir alguns racons únics d’estes localitats.

La iniciativa, que començarà el dimecres día 13, buscarà facilitar al turista la visita de les zones més emblemàtiques d’Els Ports durant tot l’estiu, a més de servir com a suport per a l’Agenda Virtual comarcal .

Les primeres activitats programades seran visites turístiques a les localitats de:

-Vilafranca, on els assistents disfrutaràn del seu entorn i d’unes vistes espectaculars a la lluna.

-Villores, poble en el que el turista podrà coneixerem el seu passat etnològic vinculat a la producció d’espardenyes en un xicotet nucli urbà concentrat al voltant de l’església i l’Ajuntament.

-Olocau del Rei, on baix el seu castell es conserva un traçat urbà format per antics palaus medievals i una de les esglésies més antigues de la comarca.

– Ares del Maestrat, on es podran contemplar les impressionants vistes des del seu castell, fer un recorregut per les Voltes i observar la façana barroca de l’església o l’antiga llotja gòtica.

-La Pobla de Benifassà, poble on el seu entorn natural té una importància fonamental per a la comarca.

Totes elles quedaran baix el càrrec de guies professionals que ja han treballat anteriorment en les comarques del nord, com en el cas de l’empresa Viu Els Ports.

El gerent del Pla de Dinamització Turística, Daniel Salto, ha comentat que amb aquestes visites “es busca que el desenvolupament turístic siga més i millor” ressaltant que “no es busca una major quantitat de turistes, sinó que els que vinguen contribuïsquen d’una forma més determinant”. A més, també ha posat el focus en el fet que “les activitats gratuïtes com aquestes ajuden a mobilitzar el turisme” fent que indirectament augmenten les visites i el consum en les zones on es porten a terme.

De moment, les inscripcions per la visita nocturna a Vilafranca el proper dia 13 encara estan obertes a la web www.agendaelsports.es. Es tracta d’una activitat que s’iniciarà a les 20:00 de la vesprada i on els participants recorreran les zones boscoses i senders de la localitat durant uns 10 km. A banda de mostrar tot l’entorn natural del poble, es donaran consells a tots els seus participants sobre fotografia nocturna.