Comencen les obres de rehabilitació de Sant Joan de Penyagolosa

620
Obres de rehabilitació a Sant Joan de Penyagolosa
Obres de rehabilitació a Sant Joan de Penyagolosa
PUBLICITAT
  • Segueix pendent el subministrament elèctric

Els treballs de rehabilitació de l’ermitori i l’alberg de Sant Joan de Penyagolosa es van iniciar el mes de desembre passat. Després de superar tots els tràmits administratius s’han iniciat les obres, valorades en 4,48 milions d’euros. L’alcalde de Vistabella, Jordi Alcón, ha mostrat la satisfacció i la dels veïns de la localitat. Així mateix, Alcón ha apuntat que “cal que les administracions seguisquen treballant per resoldre temes pendents com el subministrament elèctric, que serà clau perquè es puga reobrir el restaurant, l’alberg i l’ermita”. Si bé es preveuen sistemes d’energies renovables i autogeneració, dotar Sant Joan d’un subministrament estable serà clau a la nova etapa.

Els diners invertits, aportats a parts iguals per la Generalitat i la Diputació, permetran rehabilitar tota la teulada de l’ermitori, incloent-hi ermita i antigues dependències de l’alberg. Així mateix, es preveu que el nou alberg tinga 46 places en 11 habitacions i es dote el conjunt de bar restaurant, estades comunes i sala de conferències. El projecte també preveu la millora integral de l’entorn així com la il·luminació, igual que passarà a l’interior de l’ermita. No faltaran a l’edifici totes les mesures d’accessibilitat establertes per la normativa.

Per a l’Ajuntament de Vistabella “és vital que les obres no paren fins a la finalització, ja que quan funcione el bar i l’alberg serà un element dinamitzador del turisme i l’economia local”, ha apuntat Jordi Alcón. Cal recordar que l’edifici ha estat cedit pel bisbat durant un període mínim de 50 anys. Un cop finalitzada la rehabilitació l’objectiu del consistori és que el municipi tinga veu en la gestió del conjunt, en ser l’administració més propera. Així ho ha transmés l’Ajuntament a la Diputació i la Generalitat.