Comencen les obres de rehabilitació de les antigues naus de la Fàbrica Giner

562
Comencen les obres de rehabilitació de les antigues naus de la Fàbrica Giner
Comencen les obres de rehabilitació de les antigues naus de la Fàbrica Giner
PUBLICITAT

La rehabilitació de les naus del Tint i dels Telers de la Fàbrica Giner ha començat. Aquestes naus formen part del nou Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports i constitueixen la recuperació de l’espai de la Fàbrica Giner. El pressupost per a rehabilitar aquestes naus és de 555.893, 46 euros a càrrec de l’Agència Valenciana de Turisme. D’aquesta manera, avui han començat els treballs de neteja i preparació de la zona per a les importants obres.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la rehabilitació dels espais de la Fàbrica Giner és molt important per poder donar ús a aquest patrimoni industrial únic en tota la comunitat i propietat de la Generalitat Valenciana”. L’edil ha comentat que “l’obra de les naus del Tint i dels Telers, junt amb el Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística és l’inici de la recuperació d’aquest complex únic on es poden realitzar gran quantitat d’activitats”.

Durant el 2017 s’han desenvolupat els projectes i tramitacions de tota la Fàbrica Giner, de manera que amb l’inici de les obres es recull el fruit de tot aquest treball. A més, el Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística d’aquest complex es troba en procés d’adjudicació.

La Fàbrica Giner és un antic complex industrial, ara propietat de la Generalitat Valenciana, el qual ha estat molts anys sense ús. El Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports té l’objectiu d’albergar cursos de formació especialitzats destinats a potenciar el turisme de la zona. D’aquesta manera, “es tracta d’un projecte molt important, no sols per la recuperació d’aquest emplaçament, sinó dotar-lo d’activitat i objectius per a fomentar l’economia de la comarca”, ha explicat Ripollés.

A més, la Fàbrica Giner concentra activitats com el parc d’aventura Saltapins o diferents sendes per a recórrer a peu o amb bicicleta. Les instal·lacions d’aquesta també inclouen un alberg amb 60 places per a pernoctar en les immediacions de Morella.

La Fàbrica Giner és un antic complex industrial en el qual es treballava el tèxtil. Aquesta concentrava a tota la gent que treballava a la fàbrica en una colònia. Així, el complex es compon dels diferents edificis propis per a treballar, així com l’escola, la capella o les vivendes dels treballadors.