Comencen les obres d’accessibilitat a l’Ajuntament de Morella

47

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’edifici, que data del segle XV, presentava dificultats en alguns accessos que es solucionaran amb aquesta obra.

Durant els treballs alguns serveis d’atenció al públic canviaran d’ubicació dins de l’edifici municipal.

Aquesta setmana comencen els treballs per a millorar l’accessibilitat a l’Ajuntament de Morella. L’obra consistirà principalment en la instal·lació d’un ascensor pel qual es podrà accedir a tots els serveis d’atenció al ciutadà que es troben a l’edifici, així com altres infraestructures per millorar l’accessibilitat a altres espais com les sales gòtiques del consistori on habitualment es realitzen xerrades i exposicions, o el saló de plens.

Cal recordar que l’edifici de l’Ajuntament de Morella és un dels edificis gòtics de la Comunitat Valenciana que compta amb el premi de restauració Europanostra. A més, de donar nombrosos serveis al ciutadà, també cal destacar l’important nombre de visites turístiques i culturals que rep, així com la celebració d’actes de tot tipus.

La complexitat d’aquest edifici, on l’estructura arquitectònica és del segle XV , dificultava l’ instal·lació  de les obres d’accessibilitat. Però gràcies a un treball laboriós de l’àrea d’arquitectura s’ha trobat una solucó òptima i respectuosa.

L’alcalde de la ciutat de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta obra d’adequació era molt necessària per que persones amb problemes de mobilitat no tinguen cap inconvenient en l’accés a l’Ajuntament”. Ha afegit que “durant l’execució de l’obra alguns serveis canviaran d’ubicació, encara que les molèsties seran mínimes. Tenim un edifici meravellós que amb aquesta actuació tindrà una millora considerable”

Avui s’estan realitzant els treballs de trasllat de les oficines afectades, com serà la de Serveis socials, que momentàniament s’ubicarà en la sala contigua a l’actual, o el Jutjat de Pau que es traslladarà a una oficina annexa dins del mateix Ajuntament.
La inversió ascendeix a més de 90.000€ i la fase de construcció serà executada per una empresa local.