Comencen les demandades obres en el col·legi Mare de Déu de Vallivana a Morella

16065
PUBLICITAT

Les importants obres del col·legi comencen després de més d’un any de retard. A més, aquest estiu s’haurà de fer una nova aula per a poder ubicar els nous alumnes que arriben de l’Escola Infantil

Aquesta setmana han començat les obres projectades en el col·legi Mare de Déu de Vallivana de Morella des de fa més d’un any. L’anterior Conselleria d’Educació es va comprometre a executar aquests treballs abans de l’inici del curs 2014-15, però aquests s’han demorat fins a aquesta setmana. Esta no serà l’única novetat del proper curs, ja que l’Ajuntament de Morella també està realitzant la tramitació necessària perquè es faci una nova aula i així poder ubicar els xiquets provinents de l’Escola Infantil, ja que el 2012 es va produir un “baby boom” a la localitat i el nombre d’alumnes s’incrementarà.

El primer edil de la localitat, Rhamsés Ripollés, assenyala que “el començament de les obres és una molt bona notícia, tot i que lamentem que arribe amb més d’un any de retard. Aquesta actuació és molt important, ja que el col·legi Mare de Déu de Vallivana presenta greus deficiències estructurals i s’ha d’emprendre amb la màxima celeritat, perquè les obres estiguen finalitzades per a l’inici del curs”. Cal recordar que l’anterior secretari autonòmic d’educació es va comprometre a executar les obres en 2014. Per agilitzar la intervenció, l’Ajuntament de Morella va redactar el projecte i va assumir els costos. No obstant això, la licitació de les obres es va produir a l’octubre, ja amb un retard important, i l’inici dels treballs s’ha demorat fins a aquesta setmana. L’alcalde també assenyala que “esperem que aquesta actuació pal·lie els problemes que existeixen en les instal·lacions de la calefacció i que millore l’aïllament, i que siga la primera de més intervencions, ja que el col·legi presenta greus deficiències”. Tal com s’extreu del projecte realitzat pel consistori, les prioritats d’actuació se centren en les instal·lacions de calefacció i aigua calenta, les cobertes i teulades, per evitar les filtracions, i l’aïllament, com la fusteria de les finestres. Aquestes intervencions ascendiran a uns 300.000 euros.

L’alcalde de Morella ha informat de l’inici dels treballs i de totes les novetats als membres del Consell Escolar, que s’ha reunit avui al consistori. A més, en aquesta reunió també s’han triat els dies festius del calendari escolar, que serán el 8 de gener, el 19 de febrer i el 9 de maig de 2016.

-Nova aula

Des de l’Ajuntament de Morella també s’han iniciat els tràmits per fer una nova aula, que puga donar cabuda a tots els alumnes de P3 que arribaran aquest any a l’escola. A causa de l’alta taxa de natalitat de 2012, aquest any els alumnes d’aquest curs superen la ràtio permesa, per la qual cosa cal construir una nova aula, a la qual ja se li ha buscat ubicació.

Cal recordar que el consistori ha emprès diferents actuacions de manteniment i millora del centre durant tot el curs. Per exemple, l’any passat es va construir un fals sostre del menjador, que va millorar l’aïllament i permetre una major temperatura. A més, s’han revisat diàriament les instal·lacions perquè tot funcionara correctament i que així els usuaris no pateixen la manca d’actuació de la Generalitat, especialment en sistemes de calefacció i aigua calenta. Aquestes accions es consensuen amb la direcció del centre. El manteniment de l’Ajuntament de Morella supera els 60.000 euros anuals. Aquestes millores també continuaran realitzant-se quan concloguen les obres que han començat aquesta setmana.