Comença Morella negra com la trufa

49
V Morella negra com la trufa
V Morella negra com la trufa
  • La V edició del festival gastro-literari s’allarga fins al diumenge amb degustacions, taules redones i presentacions de llibres
  • L’entrega del premi Tuber Melanosporum a l’escriptor o escriptora novell és un dels actes principals d’aquest festival

Morella negra com la trufa arranca aquesta vesprada la seua intensa activitat per a omplir de taules redones, presentacions de llibres, degustacions de pinxos de trufa i tasts de vins aquest cap de setmana. D’aquesta manera, avui a les 20.00 hores tindrà lloc l’acte inaugural amb la presència del comissari del festival, Jorge García, el periodista i escriptor Carlos Quílez, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la diputada de Cultura de Castelló, Ruth Sanz.

El festival concentra escriptores, escriptors i periodistes per a endinsar-se en el món criminal i disfrutar de la literatura a través de la novel·la negra. Així, les diferents activitats s’allarguen durant tot el cap de setmana perquè totes i totes puguen interactuar amb les autores i autors dels llibres i participar en el festival Morella negra com la trufa de manera oberta.

Morella negra com la trufa s’emmarca dins de les XVII Jornades de la trufa Morella-Els Ports i tracta de combinar la gastronomia que ofereix el diamant negre dels Ports amb la literatura i aquest gènere novel·lístic tan característic. La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “aquest festival ha comptat amb una gran participació en les anteriors edicions i cada any som més en les activitats d’aquest cap de setmana que es presenta molt intens”. Així, l’edil ha aprofitat per a “animar a la gent a visitar Morella per a passar uns dies gastro-literaris dins de tots els atractius de la ciutat”.

Entre els actes de Morella negra com la trufa cal destacar l’entrega del premi Tuber Melanosporum a l’escriptor o escriptora novell de l’any 2019. Aquest tindrà lloc demà a les 19.15 hores a la Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella. En aquesta edició els i les finalistes a aquest guardó de la quarta edició del premi són: Camins dubtosos de Joan Carles Ventura, El hombre que nunca haría daño a nadie de Roger Rubio, La mecedora d’Anna Hernández, Lo que callan los muertos d’Ana Lena i No cerramos en agosto d’Eduard Palomares.

Vista de Morella
Vista de Morella